Calendar ortodox 31 octombrie 2022. Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis. Scurtă rugăciune pentru izbăvirea de patimi

În ultima zi a lunii octombrie, sunt prăznuiţi Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis. Cei șase apostoli au făcut parte din cei 70 de ucenici ai Domnului.

30 oct. 2022, 16:39
Calendar ortodox 31 octombrie 2022. Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis. Scurtă rugăciune pentru izbăvirea de patimi

Sărbători religioase 31 octombrie 2022

Ortodoxe: Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis

Greco-catolice: Sf. ap. Stahie, Apelie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis, din cei 70; Sf. m. Epimah

Romano-catolice: Sf. Alfons Rodriguez, călug.

Calendar ortodox 31 octombrie 2022. Cine au fost Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis

Sfântul Stahie a fost numit episcop în Bizanț de către Sfântul Apostol Andrei și a zidit o biserică în Arghiropoli, împreună cu Sfântul Andrei, potrivit crestinortodox.ro. Apoi a adunat mulți credincioși cărora le-a vorbit despre mântuire și despre viața trăită în dragoste de Hristos. S-a ostenit 16 ani în cea mai aspră nevoinţă necesară mântuirii, apoi s-a ridicat la ceruri.

Citeste si Rugăciune miraculoasă împotriva farmecelor şi duhurilor rele. Ce trebuie să faci exact ca să-ţi recapeţi pacea sufletească şi să scapi definitiv de necazuri

Amplie și Urban au fost numiţi episcopi de Sfântul Andrei. Amplie a fost episcop în Diospoli, iar Urban a fost episcop în Macedonia. Cei doi L-au propovăduit pe Hristos, iar din acest motiv au fost ucişi.

Narcis a fost episcop în Atena, Apelie în Ieraclia și Aristobul în Britania, propovăduind Evanghelia lui Hristos, iar după multe osteneli și nevoințe au trecut la cele veşnice.

Calendar ortodox 31 octombrie 2022. Rugăciune către Sfinții Apostoli

Sfinţilor Apostoli, rugaţi pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Pe cei ce cinstesc cu cre­dinţă şi prăznuiesc cu bucurie pomenirea voastră cea sfinţită, de Dumnezeu grăitori­lor, izbăviţi-i de negura patimi­lor şi-i faceţi părtaşi Bucuriei Celei Veşnice.

În tot pământul a ieşit cu adevărat vestea voastră cea înţeleaptă, singuri văzători ai Domnului, Apostoli Măriţi, Sfinţilor Urban cu Amplie şi Aristobul, Apeles şi Narcis, împreună cu Stahie; rugaţi-vă neîncetat Mântuitorului pentru noi.

Citeste si Rugăciune pentru pace în lume. Se rosteşte în timpul conflictelor armate şi aduce linişte în sufletele zbuciumate