Calendar ortodox 4 noiembrie 2022. Sfântul Ioanichie cel Mare, mare făcător de minuni. Cum să i te rogi ca să te scape de ispite

Anual, pe 4 noiembrie, este prăznuit Sfântul Ioanichie cel Mare, mare făcător de minuni. Este unul dintres finţii care te poate scăpa grabnic de ispite dacă i te rogi cu credinţă.

03 nov. 2022, 18:57
Calendar ortodox 4 noiembrie 2022. Sfântul Ioanichie cel Mare, mare făcător de minuni. Cum să i te rogi ca să te scape de ispite

Sărbători religioase 4 noiembrie 2o22

Ortodoxe: Sfântul Ioanichie cel Mare

Greco-catolice: Sf. ep. Ieroteu; [Sf. Francisc de Assisi]

Romano-catolice: Sf. Francisc din Assisi

Calendar ortodox 4 noiembrie 2022. Cine a fost Sfântul Ioanichie cel Mare

Sfântul Ioanichie cel Mare s-a născut în Bitinia și a trăit în timpul împăratului Leon Isaurul (717-740), potrivit crestinortodox.ro. În tinerețe, a luptat pentru distrugerea icoanelor. A fost un soldat remarcabil, reușind să-i salveze viața împăratului într-o luptă cu bulgarii.

După încheierea luptei cu bulgarii, decide să plece din armată și a să-și petreacă viață în mănăstire. După ce viețuiește în câteva mănăstiri, ia calea pustiului.

Din cauza invidiei, un monah a încercat să-l otrăvească, altul i-a dat foc chiliei, iar altul să-l străpungă cu toiagul, însă, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu a rămas în viață. A trecut la cele veșnice în jurul anului 846.

Calendar ortodox 4 noiembrie 2022. Minuni săvârşite în timpul vieţii

Sfântul Ioanichie a săvârşit numeroasele minuni atât pe parcursul vieții pământești, cât și după moarte. Sfântul Ioanichie a avut darul înainte-vederii, profețind sfârșitul împăraților Nichifor I și Mihail I Rangabe, precum și ascensiunea lui Leon al V-lea Armeanul, scrie Ziarul Lumina.

Alte relatări ni-l ilustrează pe acest sfânt ridicându-se de la pământ în timpul rugăciunii, apoi devenind nevăzut.

La un moment dat, Sfântul Ioanichie a ajuns într-o mănăstire în care se aflau o mamă și o fiică. Fiica, fiind puternic ispitită, voia să părăsească viața monahală și să plece în lume pentru a se căsători. Insis­tențele mamei de a rămâne în mănăstire nu au putut-o convinge. Sfântul Ioanichie a îndemnat-o, însă, pe tânără să pună mâna pe umărul său și s-a rugat să fie eliberată de acest necaz, preluând el ispita în loc.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Fecioara Maria. Se rosteşte de cinci ori pe zi, timp de 10 zile pentru împlinirea dorinţelor

Aceasta a rămas în mănăstire, dar din acel moment sfântul a început să fie din ce în ce mai încercat de ispite trupești. Dispus mai degrabă să moară decât să cedeze încercărilor, Sfântul Ioanichie s-a apropiat de un șarpe în speranța că acesta îl va mușca și va muri. Însă, imediat ce a atins şarpele, animalul a murit, iar cuviosul a fost eliberat de poftele păcatului.

Calendar ortodox 4 noiembrie 2022. Rugăciune către Sfântul Ioanichie cel Mare

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Ioanichie, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Citeste si Rugăciune miraculoasă împotriva farmecelor şi duhurilor rele. Ce trebuie să faci exact ca să-ţi recapeţi pacea sufletească şi să scapi definitiv de necazuri