Calendar ortodox 7 decembrie 2022. Sfânta Muceniță Filofteia, grabnic ajutătoare la vreme de boală, de sărăcie, de necaz. Cum să i te rogi ca să găseşti rezolvare la problemele cu care te confrunţi

Sfânta Muceniţă Filofteia de la Argeş, pe care o prăznuim în această zi, s-a săvârşit din viaţă la doar 12 ani, fiind ucisă de tatăl ei. Rugăciunea către această sfântă face minuni la vreme de boală și de mare necaz.

06 dec. 2022, 15:30
Calendar ortodox 7 decembrie 2022. Sfânta Muceniță Filofteia, grabnic ajutătoare la vreme de boală, de sărăcie, de necaz. Cum să i te rogi ca să găseşti rezolvare la problemele cu care te confrunţi
Sfânta Muceniţă Filofteia

Sărbători religioase 7 decembrie 2022

Ortodoxe: Sfânta Muceniță Filofteia

Greco-catolice: Sf. aep. Ambrozie al Milanului

Romano-catolice: Ss. Ambrozie, ep. înv. **; Maria Giusseppa Rosselo, călug.

Calendar ortodox 7 decembrie 2022. Cine a fost Sfânta Muceniță Filofteia de la Argeș

Sfânta Muceniță Filofteia a trăit în sec. al XIII-lea, în sudul Dunării, dar nu se cunoaşte dacă originile ei sunt româneşti sau bulgăreşti, scrie crestinortodox.ro. Pentru că manifesta multă milă faţă de sărmani, a fost ucisă de tatăl său la doar 12 ani. Sfânta Filofteia dăruia zilnic săracilor din mâncarea pe care trebuia să i-o ducă tatălui ei la câmp. Din acest motiv, tatălui ei i se întâmpla adesea să nu se sature.

Aflând de la cea de-a două soție că Filofteia împarte mâncarea care i se cuvenea săracilor, se hotărăște să o urmărească. Neînțelegându-i milostenia, bărbatul își lovește fiica cu securea la un picior. Rana a fost atât de gravă, încât și-a dat sufletul.

Moaștele sale făcătoare de minuni se află la Curtea de Argeș.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

Calendar ortodox 7 decembrie 2022. Rugăciune către Sfânta Filofteia face minuni la vreme de boală

Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele.

Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Fecioara Maria. Se rosteşte de cinci ori pe zi, timp de 10 zile pentru împlinirea dorinţelor