CALENDAR ORTODOX 7 FEBRUARIE 2020. Sfântul care vindecă boli grele şi alungă farmecele. Păcat mare pentru cei care nu ţin sărbătoarea

CALENDAR ORTODOX 7 FEBRUARIE 2020. Sfântul Partenie din Lampsakos este sărbătorit în Biserica Ortodoxă de pretutindeni la 7 februarie. Este cinstit drept mare făcător de minuni, vindecător de boli grele și dezlegător al ritualurilor de magie.

06 feb. 2020, 11:39
CALENDAR ORTODOX 7 FEBRUARIE 2020. Sfântul care vindecă boli grele şi alungă farmecele. Păcat mare pentru cei care nu ţin sărbătoarea

Ortodoxe
Sf. Ier. Partenie, episcopul Lampsacului; Sf. Cuv. Luca din Elada

Greco-catolice
Sf. ep. Partenie; Sf. cuv. Luca

Romano-catolice
Sf. Richard, rege; Fer. Ana-Maria Adorni, călug.

Sfântul Partenie este pomenit în calendarul creştin ortodox la 7 februarie.

Născut în oraşul Melitopole, fiul unui diacon al bisericii din cetatea natală, Sfântul Partenie a trăit pe vremea lui Constantin cel Mare (306-337). Era pescar de meserie, neştiutor de carte, dar foarte bun şi milostiv cu oamenii. Cunoscut pentru aceste daruri ale sale, la 18 ani a fost chemat de episcopul cetăţii Melitopole, Filip, care l-a trimis să înveţe carte, după care l-a hirotonit preot.

A fost hirotonit episcop al Lampsacului, cetate cu populaţie majoritar necreştină, de către arhiepiscopul cetăţii Cizic, Ahile. Eforturile făcute de Sfântul Partenie pentru aducerea la credinţă a locuitorilor cetăţii au fost încununate de succes. Mulţi vedeau faptele sale minunate, credeau în Hristos şi se botezau.

CALENDAR ORTODOX 7 FEBRUARIE 2020. Sfântul Partenie din Lampsakos nu se numără printre sfinții populari din panteonul creștin. Cu toate astea, Sfântul Partenie este unul dintre cei mai mari făcători de minuni. Este slăvit pentru puterea lui de a tămădui boli dintre cele mai grave, cu precădere cancerul de orice tip. Credincioșii i se roagă și pentru a fi dezlegați de farmece și blesteme, dar și pentru a ține pericolele la distanță.