Calendar ortodox 7 septembrie 2023. Sfinții Cuvioși Simeon și Amfilohie de la Pângărați. Rugăciune făcătoare de minuni pentru izbăvire de neputințe trupești și sufletești

Pe 7 septembrie este praznicul Sfinților Cuvioși Simeon și Amfilohie de la Pângăraţi. Aceşti sfinţi te ajută să scapi de orice suferință trupească, dar şi sufletească dacă li te rogi cu credinţă.

06 sept. 2023, 12:00
Calendar ortodox 7 septembrie 2023. Sfinții Cuvioși Simeon și Amfilohie de la Pângărați. Rugăciune făcătoare de minuni pentru izbăvire de neputințe trupești și sufletești

Sărbători religioase 7 septembrie 2023

Ortodoxe: Sfinții Cuvioși Simeon și Amfilohie de la Pangarati

Greco-catolice: Sf. m. Sozont (†304)

Romano-catolice: Sf. Regina, fc. m.

Calendar ortodox 7 septembrie 2023. Cine au fost Sfinții Cuvioși Simeon și Amfilohie de la Pângăraţi

Sfântul Cuvios Simeon

s-a născut la începutul secolului al XV lea, într-un sat din apropierea orașului Piatra Neamț, potrivit crestinortodox.ro. Împreună cu doi ucenici, acesta se retrage în pustie, la poalele muntelui “Paru”, la 5 km de Mănăstirea Bistrița.

Primește de la domnitorul Ștefan cel Mare bani și ajutor să ridice o biserică în cinstea Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Biserica va fi sfințită de Mitropolitul Teoctist I. La această slujbă a avut loc și hirotonirea întru preot a lui Simeon, acesta devenind astfel primul întemeietor și egumen al Mănăstirii Pângăraţi.

Din cauza invaziei otomane, Cuviosul Simeon se refugiază în Transilvania. Se stabilește la Mănăstirea Casiva, unde va avea loc și trecerea sa la cele veșnice (anul 1476).

Citeste si Rugăciunea şi bisturiul. Ce spune Vlad Ciurea despre „Tatăl Nostru”, cine este chirurgul care începe operaţia cu o rugăciune şi la ce se roagă Leon Dănăilă

Sfântul Cuvios Amfilohie de la Pângăraţi s-a născut în anul 1487. A intrat în obștea de la Pângăraţi de tânăr. Conduce obștea mănăstirii vreme de 56 de ani. În urma unei descoperiri dumnezeiești, domnitorul Alexandru Lăpușneanu zidește la Pângăraţi o nouă biserică, în locul celei vechi de lemn, care fusese arsă de turci.

Cunoscând vremea trecerii la cele veșnice, Sfântul Amfilohie se retrage în anul 1566 la Mănăstirea Moldovița, unde se va mai osteni timp de patru ani.

Calendar ortodox 7 septembrie 2023. Rugăciune către Sfinţii Cuvioşi Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi

Sfinţilor Preacuvioşi Părinţi Simeon şi Amfilohie, primiţi a noastră rugăciune şi mijlociţi nouă mila Celui Preaînalt. Izbăviţi-ne cu rugăciunea voastră, Preacuvioşilor, de relele ce vin asupra noastră, ca neîncetat să vă lăudăm pe voi. Ştiţi neputinţa firii noastre, dar şi credinţa noastră o vedeţi şi suspinurile noastre le auziţi; nu ne lăsaţi, Sfinţilor Părinţi, când alergăm la voi.

Citeste si Dieta reputatului neurochirurg Leon Dănăilă. Câţi paşi face pe zi, de ce spune trei rugăciune către Dumnezeu şi ce alimente consumă

Rugaţi-vă Mântuitorului Iisus Hristos pentru noi, nevrednicii, să ierte greşelile noastre şi să ne dea dragoste curată şi putere a face tot binele spre slava Preasfântului Său nume. Ne rugăm vouă: ajutaţi-ne, Sfinţi Părinţi, că deşi am greşit din ispita celui rău, dar cu inima zdrobită la voi alergăm să ne ocrotiţi de săgeata cea ucigătoare a vrăjmaşului care răneşte de moarte sufletele noastre; izbăviţi-ne de neputinţele noastre sufleteşti şi trupeşti, mijlociţi pentru Ţara în care v-aţi născut şi v-aţi desăvârşit, ocrotiţi mănăstirea întemeiată de voi şi pe toţi creştinii care aduc slavă, mulţumită şi închinăciune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.