Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Sfântul Cuvios Patapie, vindecător de cancer și alte suferinţe trupeşti

Sfântul Cuvios Patapie este unul dintre marii sfinţi vindecători. În timpul vieţii, a vindecat oameni orbi sau care sufereau de cancere sau de edeme şi a scos demoni din cei posedaţi. A continuat să facă minuni chiar şi după trecerea la cele veşnice.

07 dec. 2021, 17:32
Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Sfântul Cuvios Patapie, vindecător de cancer și alte suferinţe trupeşti

Sărbători religioase 8 decembrie 2021

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Patapie

Greco-catolice: Sf. cuv. Patapie

Romano-catolice: † NEPRIHĂNITA ZĂMISLIRE, Sf. Narcisa, fc

Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Cine a fost Sfântul Cuvios Patapie

Sfântul Cuvios Patapie a trăit în sec. al VII-lea fiind originar din Tebaida Egiptului, scrie crestinortodox.ro. Pentru că nu s-a putut împăca cu deșertăciunea lumii, a ales să se călugărească, nevoindu-se mulți ani în pustia Egiptului. Aici s-a supus multor nevoințe spre curățirea de patimi.

Auzind oamenii despre virtuțile Sfântului Patapie, au început să vină în număr mare la acesta, pentru a dobândi de la el ajutor și alinare vieții lor chinuite. Nu a dorit, însă, lauda oamenilor, aşa că a ales să se ascundă de ei. S-a gândit că se va putea ascunde mai bine în mijlocul unei marii metropole decât în pustie şi a mers la Constantinopol. Aici și-a ridicat o mică colibă în apropiere de Biserica Vlaherne. Ascuns în spatele zidului colibei lui și necunoscut de nimeni, el și-a continuat viața lui de nevoință sihastrească.

Însă, într-o zi, la Sfântul Patapie a venit un copil orb din naștere. Prin rugăciunea sa, copilul și-a recăpătat vederea. Minunea aceasta l-a făcut cunoscut și vestit pe Sfântul Patapie în tot Constantinopolul, iar oamenii  au început din nou să-l caute.

A urmat vindecarea unui înalt demnitar care suferea de edem. Făcând cu mâna semnul crucii asupra unui tânăr, Sfântul a scos din el un diavol care îl chinuise vreme îndelungată.

În Catedrala episcopală din Galați există o rasă care a aparținut Sfântului Patapie.

Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Cuvios Patapie

Laudă a creștinilor și apărător al monahilor te-ai arătat Patapie, părintele nostru. Prin nevoință, prin pătimiri și rugăciuni ai acum indrăznire către Dumnezeu a mijloci neîncetat pentru noi, cei păcătoși și vrednici de osânda.

Izbăvește pe robii tăi din ispite și din boli și de toate felurile de primejdii, Cuvioase Patapie.

De toată cursă vrăjmașului și de năvăliri și de primejdii și nevoi, sfinte Patapie, păzește-ne fără de vătămare cu mijlocirea ta, cerând iertare de greșale pentru toți de la Hristos Dumnezeu. Slavă Celui ce S-a proslăvit prin ține, slavă Celui ce ți-a dat ție putere, slavă Celui ce ne-a luminat pe noi prin nevoința ta. Amin