Calendar ortodox 9 decembrie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi

Ziua de 9 decembrie reprezintă o mare sărbătoare pentru fiecare creştin. Anual, la această dată, în calendarul ortodox sunt pomeniţi Sfinţi importanţi.

08 dec. 2019, 08:38
Calendar ortodox 9 decembrie. Ce rugăciune trebuie să rosteşti în această zi

Motiv de mare bucurie pentru credincioşi, la data de 9 decembrie este pomenită zămislirea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu de către Sfânta Ana, scrie spynews.ro. Tot în această zi importantă sunt prăznuiţi mai mulţi sfinţi importanţi. Aceştia sunt: Sfânta Ana, mama Proorocului Samuel, Sfântul Ştefan cel strălucit şi Sfinţii mucenici Sositeu, Narsu şi Isaac.

Citeşte şi CALENDAR ORTODOX 7 DECEMBRIE 2019. Sărbătoare continuă după Moş Nicolae, ce sfântă dragă românilor este celebrată sâmbătă

Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana

Sfânta Ana era fiica preotului Matan. Ea s-a căsătorit cu Ioachim în Nazaret, iar la bătrâneţe a născut-o pe Sfânta Fecioara Maria. Din dragoste pentru Dumnezeu, Ioachim şi Anca urmau o viaţă curată, plină de rugăciune şi ofereau mereu ajutor săracilor.

Ajunşi în Ierusalim pentru a se ruga lui Dumnezeu, Preotul Isahar i-a spus lui Ioachim: „De ce aduci darul înaintea mea? Oare nu ştii că nevrednic eşti să aduci cu noi daruri, de vreme ce nu ai lasat semintie în Israel?”. Auzind acestea, Ioachim a plecat în pustietate şi i-a cerut lui Domnului să-i dea lui rod pântecelui Anei. După ce Ioachim alături de Ana s-au rugat permanent, Dumnezeu l-a trimis pe îngerul Său, Arhanghelul Gavriil, care s-a pogorât asupra lor şi le binevestit zămislirea Fecioarei Maria. Aşadar, Dumnezeu a fost Cel care a făcut roditor pântecele Anei care a născut-o apoi pe Maica Domnului.

Tropar la sarbatoarea Zămislirii Sfintei Fecioare Maria
„Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!”, este rugăciunea pe care fiecare bun creştin trebuie să o rostească în această zi.