CALENDAR ORTODOX: Bucurie mare pentru mulţi români care îşi sărbătoresc iar onomastica

CALENDAR ORTODOX: RomaniaTV.net vă prezintă vieţile celor mai importanţi sfinţi. Astăzi sunt sărbătpriţi sfinţii Mucenici Pamfil si Valentin. 

15 feb. 2015, 17:55
CALENDAR ORTODOX: Bucurie mare pentru mulţi români care îşi sărbătoresc iar onomastica

CALENDAR ORTODOX: Astăzi sunt pomeniţi Sfinţii Mucenici Pamfil, Valentin şi cei împreună cu ei. Aceştia au fost martirizaţi în oraşul Cezareea pentru că erau creştini. Unii au fost omorâţi cu sabia, alţii tăiaţi în bucăţi, băgaţi în foc şi răstigniţi pe lemn. Biserica îi pomeneşte şi pe Preacuviosul Maruta, şi pe mucenicii din Martiropole. Maruta a ajuns episcop la perşi şi, adunând toate moaştele mucenicilor din Persia, a făcut un oraş unde le-a aşezat spre a fi cinstite, numit Martiropole.

Tot în această zi pomenim pe Cuviosul Flavian, care s-a suit într-un munte şi s-a închis într-o chilie unde a stat 60 de ani, rugându-se şi priveghind. O dată pe săptămână mânca legume înmuiate, pe care le primea printr-o deschizătură a chiliei. Aşa a petrecut cuviosul până ce a schimbat această viaţă vremelnică cu viaţa veşnică. Tot în această zi facem pomenirea unui alt Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului, şi a Sfântului Mucenic Romano din Carpenisia.