California. Un bărbat loveşte cu maşina o familie pe care o credea de religie musulmană

Un bărbat de 34 de ani, arestat după ce a rănit opt pietoni în California izbindu-i cu maşina, a luat intenţionat ca ţintă o familie pe care o credea musulmană, a anunţat vineri poliţia, relatează AFP.

27 apr. 2019, 05:54
California. Un bărbat loveşte cu maşina o familie pe care o credea de religie musulmană

Şoferul, Isaiah Peoples, ar fi vizat această familie doar pentru înfăţişarea lor, potrivit anchetei poliţiştilor din Sunnyvale, în apropiere de San Francisco, care tratează în prezent afacerea ca o „crimă motivată de ură”, o categorie aparte de infracţiuni penale, scrie agerpres.ro.

„Noi dovezi arată că Peoples a vizat intenţionat victimele în funcţie de rasa lor şi că le credea de religie musulmană”, a scris serviciul de securitate publică din Sunnyvale într-un comunicat.

Potrivit presei locale, trei membri ai acestei familii figurează printre cei opt pietoni răniţi marţi la sfârşitul după-amiezii: tatăl, o fată de 13 ani şi un băiat de 9 ani.

Adolescenta este rănită cel mai grav şi în prezent se află în comă.

Naţionalitatea şi religia familiei vizate nu au fost făcute publice.

De asemenea, nu se ştie dacă suspectul, pus oficial sub acuzare vineri a urmărit această familie sau a acţionat sub un impuls.

Avocatul lui Isaiah Peoples a afirmat într-o conferinţă de presă că această tragedie „este clar rezultatul unei tulburări mintale” şi că „va cere expertize psihiatrice pentru clientul său, un veteran ce ar putea suferi sindromul de stres post-traumatic”.