Călin Popescu Tăriceanu a cerut instanței continuarea procesului în dosarul licenţelor Microsoft, deși faptele s-au prescris: „Vreau să se dovedească în instanță nevinovăția mea!”

Dosarul “Tăriceanu-Microsoft” continuă, deși în presă au apărut informații că faptele s-au prescris. Și completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție a pus în vedere că faptele sunt prescrise, întrebându-l, conform procedurii, pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu dacă vrea ca procesul să continue.

09 feb. 2023, 20:41
Călin Popescu Tăriceanu a cerut instanței continuarea procesului în dosarul licenţelor Microsoft, deși faptele s-au prescris: „Vreau să se dovedească în instanță nevinovăția mea!”

Acesta a fost categoric în favoarea continuării procesului, argumentând că dorește să își dovedească nevinovăția.

Cu toate că faptele sunt prescrise în dosarul legat de acuzațiile de corupție ce i-au fost aduse de DNA fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, Gândul a aflat, în exclusivitate, că acesta a cerut instanței, la termenul din 15 decembrie 2022, ca judecarea să continue.

Sunt nevinovat și vreau să se dovedească în instanță nevinovăția mea!” , a declarat Tăriceanu în sala de judecată, după ce instanța i-a pus în vedere că faptele sunt prescrise.

La termenul din data de 2 februarie 2023, procurorul de ședință a cerut instantei suspendarea procesului și trimiterea la Curtea Europeană de Justiție a unei solicitări legate de riscul sistemic de a aplica prescripția în dosarele privind fapte de corupție. Cererea a fost, însă, respinsă de complet.

La același termen, avocatul apărării a solicitat instanței ridicarea sechestrului asigurător în cauză, pus pe bunuri aparținând fostului premier, dar instanța a respins și această solicitare, însă cu majoritate, unul dintre judecători având opinie separată.

Istoria dosarului „Tăriceanu-Microsoft”, pe www.gandul.ro