Tăriceanu, la lansarea candidaturii pentru Cotroceni: În noiembrie schimbăm un regim, nu un om VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu şi-a prezentat proiectul pentru Cotroceni în faţa a 2.000 de oameni adunaţi la Palatul Parlamentului. Alături de Tăriceanu i-a fost chiar soţia însărcinată.
Filip Stan
26 sept. 2014, 17:14
Tăriceanu, la lansarea candidaturii pentru Cotroceni: În noiembrie schimbăm un regim, nu un om VIDEO

Lansarea a început cu imnul naţional, cântat de Marcel Pavel. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că proiectul său de ţară se bazează pe trei piloni esenţiali: reforma politică şi administrativă profundă, promovarea educaţiei şi culturii naţionale şi perspectivele demografice ale societăţii.

Eu sunt inginer constructor şi îmi place uneori să vorbesc metaforic folosind termeni din meseria mea. Ca preşedinte, am intenţia să deschid trei şantiere naţionale în care să reconstruim părţi importante ale vieţii politice şi sociale a României. Primul va fi dedicat reformei politice şi administrative profunde, al doilea va fi dedicat promovării educaţiei şi culturii naţionale şi al treilea dedicat perspectivelor demografice ale societăţii„, a spus Tăriceanu la lansarea candidaturii sale care a avut loc la Palatul Parlamentului.

În ce priveşte primul pilon, Tăriceanu a spus că o reformă politică şi administrativă profundă trebuie să schimbe din rădăcini „modul putred” în care funcţionează astăzi prea multe instituţii.

Sunt partizanul unor modificări constituţionale care să clarifice rolul instituţiilor statului în ceea ce priveşte atribuţiile lor fundamentale şi care să întărească cele trei puteri ale statului în paralel cu clarificarea modului în care ele interacţionează„, a precizat preşedintele PLR.

Citeşte şi AVERILE CANDIDAŢILOR. Cum s-a îmbogăţit Călin Popescu Tăriceanu în zece ani. Casele şi maşinile, în top

Despre al doilea „şantier”, privind promovarea educaţiei şi culturii naţionale, el a spus că pariul României cu viitorul ar trebui să fie: „Învăţământ, cercetare, inovare”.

Cred cu tărie că dezvoltarea societăţii se poate baza doar pe o singură resursă fundamentală, cea umană. Nu pe petrol, nu pe gaze, nu pe aur. Vom avea o şcoală românească tot mai competitivă şi înalt performantă cu cât vom avea profesori mai bine calificaţi, şi nu doar mai mulţi metri pătraţi de geamuri termopan„, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că în al treilea rând îl preocupă perspectivele demografice ale societăţii.

Proiecţiile şi prognozele sunt pesimiste, există o scădere demografică în întreaga Uniune Europeană. România se supune acestor tendinţe, dar se luptă cu un factor de risc suplimentar, migraţia a aproape trei milioane de români către ţările europene mai dezvoltate economic. Avem nevoie să îi încurajăm pe aceştia să vină acasă. (…) Alături de readucerea acasă a românilor şi de implicarea lor în proiecte de dezvoltare a României, avem nevoie de creşterea natalităţii. Avem nevoie de un pact naţional pe politici demografice care să pună problema natalităţii, a speranţei de viaţă extrem de redusă în România comparativ cu media europeană, dar şi a emigraţiei şi imigraţiei. Dacă nu facem acest lucru, România nu va putea să se dezvolte singură în viitor, pentru că nu va avea suficientă resursă umană calificată„, a mai arătat Tăriceanu.

Ca să arate că este pentru creşterea natalităţii, Tăriceanu a dus-o la Parlament şi pe soţia Loredana, însărcinată. 

Citeşte şi Ponta: Alegătorii de dreapta au de ales între un liberal autentic, Tăriceanu, şi unul mai social, Meleşcanu

Totodată, preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că va merge pe drumul său „neabătut”, chiar dacă s-ar pune problema retragerii din cursa prezidenţială a lui Klaus Iohannis, iar ACL se va reorienta spre candidatura sa.

Eu cred că astăzi este extrem de clar, eu am pornit pe drumul meu, merg neabătut pe drumul acesta, nu mă interesează ce fac ceilalţi candidaţi, ce probleme au, cred că este problema lor, fiecare îşi gestionează cum consideră situaţia în raport cu propriul partid, cu cetăţenii. Dacă vreţi să mă întrebaţi, mă întrebaţi de ceea ce vreau să fac eu, nu mă interesează ce face Iohannis sau alţi candidaţi la Preşedinţie„, a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi SONDAJ. Victor Ponta – 42% în primul tur al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis – 26%

‘Aceste alegeri nu trebuie doar să îl schimbe pe Traian Băsescu, românii sunt chemaţi la urne pentru a schimba nu un om, ci un regim. România a trăit mult prea mulţi ani într-o criză continuă generată de acţiunile politice iresponsabile ale unui preşedinte, care a ajuns pe zi ce trece nu doar să joace împotriva adversarilor, ci şi a arbitrilor, antrenorilor, a maseurilor şi chiar împotriva publicului. Un preşedinte care s-a jucat cu o ţară, după toanele şi interesele sale’, a declarat Tăriceanu, vineri, la Palatul Parlamentului.

El a spus că evenimentele din ultimele zile reprezintă dovada ‘nebuniei’ şi a ‘agoniei’ sfârşitului de mandat al unui preşedinte care s-a ‘jucat cu legile’.

‘Ce se întâmplă în aceste ultime zile reprezintă dovada paroxismului, a nebuniei şi a agoniei sfârşitului de mandat al unui preşedinte care s-a jucat cu legile, cu Constituţia, cu bunăstarea, demnitatea, cu vieţile şi speranţele cetăţenilor. Ultimele săptămâni sunt dovada că este nevoie acum, mai mult ca oricând, nu de un nou preşedinte, ci de un altfel de preşedinte’, a subliniat Tăriceanu.

Preşedintele PLR a susţinut că prin fuziunea cu PDL liberalii şi-au abandonat identitatea politică, istoria şi tradiţiile. În context, el a spus că Vasile Blaga este cel care conduce PNL şi pe Klaus Iohannis.

‘Cunoaşteţi cu toţii că PNL şi-a abandonat anul acesta identitatea politică liberală, istoria sa glorioasă, tradiţiile sale politice, familia politică europeană. Sub conducerea a doi oameni care îşi dăduseră deja demisiile de onoare în urma unui eşec electoral major, PNL a adoptat culoarea portocalie şi a fuzionat cu PDL, partidul lui Traian Băsescu. (…) Vasile Blaga, mâna dreaptă a lui Băsescu în toate campaniile electorale, este cel care acum conduce PNL şi pe Klaus Iohannis, aşa-zisul candidat PNL care încearcă să îi păcălească pe români cu un program politic pe care îl putem numi cel mai bine ‘băsism cu faţă umană. Trei oameni şi-au dat mâna în acest moment pentru a aduce politica lui Băsescu mai departe – Blaga, Orban şi Iohannis. Nu vreau să abreviez aceste nume, nu merită nici măcar atât’, a spus Tăriceanu.

El a arătat că toate aceste trădări ale liberalismului nu fac decât să îl întărească în convingerile sale liberale. ‘Mă simt mult mai puternic. Şi cu cât echipa Băsescu – Iohannis – Udrea – Blaga loveşte mai mult în liberalism, cu atât simt că liberalismul este mai puternic şi poate da mai mult României’, a conchis Tăriceanu.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'