Călin Popescu Tăriceanu: ALDE a decis excluderea din partid a lui Remus Borza

Biroul Politic Central al ALDE a decis, cu majoritate, excluderea din partid a lui Remus Borza, după ce acesta a votat împotriva demiterii Guvernului Grindeanu la moțiunea de cenzură, a anunțat, luni, liderul formațiunii politice, Călin Popescu-Tăriceanu.

26 iun. 2017, 11:33
Călin Popescu Tăriceanu: ALDE a decis excluderea din partid a lui Remus Borza

„Am și o veste mai puțin plăcută, ca întotdeauna când este vorba despre astfel de subiecte. Biroul Politic Central a votat în majoritate, au fost și câteva voturi împotrivă, pentru propunerea de excludere a domnului Borza — care va fi înaintată Delegației Permanente a ALDE — pentru modul în care a votat la moțiunea de cenzură”, a afirmat Tăriceanu.

Deputatul ALDE Remus Borza a anunțat, pe 21 iunie, că a votat împotriva moțiunii de cenzură și că riscă excluderea din partid.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu propune excluderea deputatului Remus Borza din ALDE după ce acesta a votat împotriva moţiunii PSD

„Am votat la vedere, conform directivelor partidului. Și, evident, am votat împotriva moțiunii de cenzură. Nu am găsit niciun temei sau un argument rezonabil și rațional pentru care să demitem un guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni, să trimitem acasă un guvern care și-a făcut datoria față de țară, un guvern care a performat. Să nu uităm totuși rezultatele spectaculoase la 5 luni de zile, cea mai mare creștere economică din Europa — 5,7%, de 3 ori mai mare decât media la nivel european. Guvernul ăsta Grindeanu atât de detestat astăzi și de indezirabil pentru unii a creat totuși în 5 luni 110.000 de locuri noi de muncă. Avem cea mai mică inflație din Europa 0,4%, un ritm foarte bun în ceea ce privește investițiile străine la 5 luni — 1,5 miliarde de euro și evident cea mai mică rată a șomajului în ultimii 20 de ani”, a explicat Borza decizia sa, conform Agerpres.

El a precizat că nu l-a anunțat înainte pe președintele ALDE despre intenția sa de vot.

„N-am anunțat. Nici nu văd de ce să anunț. Fiecare vot este al parlamentarului. Nu ar trebui să fie viciat, nu ar trebui să fie deturnat de către partid. Până la urmă suntem parlamentari ai României și evident că trebuie să avem propria noastră judecată și evaluare în ceea ce privește o hotărâre. (…) E posibil la acest moment, prin perspectiva acestui vot, să devin eu la rândul meu indezirabil față de ALDE, incomod eram oricum față de partid și risc probabil excluderea din ALDE sau eventual voi lua eu la rândul meu o opțiune să merg în altă parte”, a spus el.