Călin Popescu Tăriceanu, după decizia FĂRĂ PRECEDENT a CCR: „Atacurile la adresa Curţii sunt lucruri grave”

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat, pentru MEDIAFAX, cu privire la decizia CCR, fără precedent în istoria sa, de a sesiza forurile europene în legătură cu atacurile la care este supusă instituția, că reacțiile care pun sub semnul îndoielii deciziile Curții înseamnă contestarea democrației.

05 iun. 2018, 19:00
Călin Popescu Tăriceanu, după decizia FĂRĂ PRECEDENT a CCR: „Atacurile la adresa Curţii sunt lucruri grave”

„Atacurile la adresa Curții Constituționale sunt lucruri grave, nu confuzia care se încearcă a fi creată, și anume că legile justiției sau decizia CCR ar afecta independența procurorilor. Pentru că atunci când vorbim despre independența procurorilor, unii fac o confuzie pentru a induce impresia, în opinia publică, că autoritatea ministrului prevăzută în mod explicit în Constituție și respectarea acesteia ar afecta activitatea procurilor”, a declarat preşedintele Senatului. 

Curtea Constituțională a decis marți să sesizeze Comisia de la Veneția, Secretarul General al Consiliului Europei și Președintele Conferinței Curților Constituționale Europene în legătură cu atacurile împotriva CCR, după decizia care o vizează pe Kovesi.