Călin Popescu Tăriceanu, filmat intrând pe uşa din spate ca să-şi schimbe permisul auto. 1.000 de oameni aşteptau la coadă

Călin Popescu Tăriceanu a fost filmat joi dimineaţă ieşind pe uşa din spate de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto, unde fusese să-şi înnoiască permisul de conducere, potrivit News.ro. Asta în vreme ce în faţă se formase o coadă deeste 100 de persoane, care aşteptau să se deschidă porţile instituţiei.

11 aug. 2016, 12:49
Călin Popescu Tăriceanu, filmat intrând pe uşa din spate ca să-şi schimbe permisul auto. 1.000 de oameni aşteptau la coadă

Călin Popescu Tăriceanu a mers, joi dimineață, să își reînnoiască permisul de conducere, dar nu a rămas la coada formată în fața Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, unde erau peste 100 de oameni, ci a intrat pe o ușă din curtea interioară. Acolo era așteptat de reprezentanții instituției, care l-au condus în clădire și i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului înainte ca publicul să aibă acces, scrie Profit.ro, citând News.ro.

Totul a avut loc înainte ca programul Direcției Regim Permise de Conducere  să înceapă.

Ora 07.40 – Autoturismul Dacia Duster negru aparținând Senatului, în care se află, pe locul din spate, Călin Popescu Tăriceanu, intră în curtea DRPCIV. Șoferul pare dezorientat și nu găsește intrarea spre curtea interioară din cauza numărului mare de persoane care stăteau la rând, unii dintre ei încă de la ora 5.00. Mașina se strecoară printre oameni și ajunge pe rampa care duce spre curtea interioară. Călin Popescu Tăriceanu nu iese imediat din mașină, ci așteaptă ca unul dintre reprezentanții DRPCIV să iasă din clădire și să-l întâmpine.

Ora 8.00. La începerea programului de lucru cu publicul, oamenii care așteaptă la rând ar trebui să fie lăsați să intre în clădire. De la ora 08.00, serverul și stațiile de lucru ale angajaților pot opera în sistem. Deschiderea este însă întârziată, pentru ca președintele Senatului să nu fie văzut de oamenii care așteaptă la rând.

Ora 08.03. Călin Popescu Tăriceanu iese din clădirea DRPCIV pe aceeași ușă pe care a și intrat, fiind însoțit de unul dintre angajații instituției. Deși s-a oprit când a fost salutat, s-a întors cu spatele și a intrat în mașină în momentul în care a fost întrebat de ce a ales să intre pe o ușă din spatele clădirii.

Reacția președintelui Senatului în momentul în care a fost întrebat de ce a folosit ieșirea din spate

Călin Popescu Tăriceanu a evitat să răspundă de ce a intrat prin spatele clădirii. Singurul care a răspuns a fost aghiotantul acestuia: „Dar nu a intrat nimeni prin spate”. Asta în condițiile în care dialogul și filmarea aveau loc în spatele clădirii, în curtea interioară.

Solicitat de News.ro să comenteze această situație, comisarul-șef Florin Rădulescu, șeful Serviciului Public Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV), a spus: „Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot să vă dau date cu caracter personal”.

Întrebat cum i s-a putut permite lui Călin Popescu Tăriceanu să aibă întreaga clădire la dispoziție pentru reînnoirea permisului de conducere, Rădulescu a spus: „Habar nu am despre ce vorbiți. Nu știu nici măcar cu cine vorbesc, m-ați sunat pe numărul personal și nu cred că v-am dat eu numărul. În clădire sunt mai multe instituții, nici nu știu dacă a venit la noi sau în altă parte”.