Călin Popescu Tăriceanu: Formularul 600 ar trebui modificat substanţial. Într-o săptămână vom anunţa măsurile aferente

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că Formularul 600 trebuie modificat substanţial, măsurile urmând a fi luate în termen de cel mult o săptămână.

22 ian. 2018, 16:04
Călin Popescu Tăriceanu: Formularul 600 ar trebui modificat substanţial. Într-o săptămână vom anunţa măsurile aferente

Am avut o discuţie legată de celebrul Formular 600, care ar trebui modificat substanţial, în aşa fel încât cetăţenii care se confruntă cu dificultăţile legate de completarea formularului şi de procedurile aferente să nu fie puşi în situaţie dificilă. Urmează cu Ministerul de Finanţe, în următoarele zile, să anunţăm măsurile care sunt necesare pentru a remedia această situaţie care, sigur, a creat nemulţumire şi pe bună dreptate îi înţeleg pe cetăţenii care sunt nemulţumiţi din acest motiv. (…) În termen de maxim o săptămână vom anunţa care sunt măsurile aferente”, a afirmat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Central al ALDE.

Persoanele fizice care au realizat în 2017 alte venituri decât cele de natură salarială mai mari de 12 salarii minime – adică 22.800 lei (12 luni x 1.900 lei salariul minim) au obligaţia să depună la autoritatea fiscală Formularul 600.

Citeşte şi: Declaraţia 600, AMÂNATĂ până la 1 martie 2018. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea

Pe de altă parte, Tăriceanu a adăugat că trebuie modificată Legea achiziţiilor publice „care este extrem de greoaie şi care face ca obiective de investiţii importante la nivel central sau local să fie întârziate”, scrie Agerpres.