Călin Popescu Tăriceanu ia apărarea Jandarmeriei: Politicienii care o atacă dau „dovadă de oportunism cras şi rea-voinţă”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că a vorbit cu foarte mulţi români care i-au mărturisit stupefacţia faţă de violenţele de limbaj, care au dus ulteriro la violenţele de stradă, şi i-ar fi cerut să intervină public. El le transmite românilor că toţi suntem cetăţeni ai aceleiaşi ţări şi nu trebuie să permitem unei minorităţi agresive şi violente să ne împartă în susţinători ai unui partid sau altuia, în timp ce cataloghează gestul politicienilor care depun plângeri la Parchet împotriva jandarmilor ca fiind “o dovadă de oportunism cras şi rea-voinţă şi trădează o mentalitate antidemocratică”.

14 aug. 2018, 14:42
Călin Popescu Tăriceanu ia apărarea Jandarmeriei: Politicienii care o atacă dau „dovadă de oportunism cras şi rea-voinţă”

„Am avut zilele acestea ocazia să vorbesc cu mulţi români care mi-au mărturisit stupefacţia faţă de violenţele de limbaj care au dus, în final, la violenţe în stradă. O parte dintre ei mi-au cerut să intervin public cu un mesaj pentru a detensiona situaţia, cu un apel la calm şi unitate. Este unul dintre motivele pentru care, sâmbătă, am dat comunicatul de presă din poziţia de preşedinte al Senatului”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe contul său de Facebook.

El spune că revine cu o serie de „precizări necesare”, în condiţiile în care vede că „unii continuă să pună paie pe foc şi încearcă divizarea românilor”.

Liderul ALDE le transmite românilor că toţi suntem cetăţeni ai aceleiaşi ţări şi nu trebuie să permitem unei minorităţi agresive şi violente să ne împartă în susţinători ai unui partid sau altul, importante fiind libertatea de exprimare şi respingerea violenţei.

„Primul mesaj este către români: suntem cu toţii cetăţeni ai României, o singură ţară şi un singur popor. Nu trebuie să permitem unei minorităţi agresive şi violente să ne împartă în susţinători ai unui partid sau altul, să ne divizeze, să îi întoarcă pe tineri împotriva celor în vârstă, pe cei din ţară împotriva celor din diaspora, ş.a.m.d. Mai importante sunt valorile care ne unesc: libertatea de exprimare, dar şi respingerea violenţei de orice natură şi respectul faţă de drepturile şi libertăţile individului şi faţă de instituţiile statului chemate să le protejeze. Ultima perioadă este marcată de o intoleranţă din ce în ce mai puternică, iar lupta politică trebuie dusă cu argumente, cu proiecte, nu cu apeluri la eliminarea adversarilor politici”, a mai scris el.

De asemenea, Tăriceanu spune că cei care le cer românilor să poarte bătăliile politice sau care îi îndeamnă la violenţă verbală şi fizică, „urmăresc să îi folosească drept pioni şi depinde de noi toţi să nu intrăm în jocul lor”.

Un alt mesaj adresat de preşedintele Senatului este pentru cei care depun plângeri la Parchet împotriva jandarmilor, iar acest gest îl cataloghează ca fiind „o dovadă de oportunism cras şi rea-voinţă şi trădează o mentalitate antidemocratică”.

„Al doilea mesaj este către acei politicieni care fac acum coadă la Parchet pentru a îi denunţa în bloc pe jandarmii chemaţi să menţină ordinea. Să ataci repetat o instituţie importantă pentru că a încercat să ţină sub control violenţele din timpul protestelor şi să împiedice anarhia, este o dovadă de oportunism cras şi rea-voinţă şi trădează o mentalitate antidemocratică”, a mai completat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu ţine să precizeze că politicienii care au depus plângeri pun paie pe foc şi face un apel la aceştia să lase depoarte limbajul jignitor, deoarece nu aşa se ajunge la putere.

„Prin discursul şi acţiunile lor, aceşti oameni politici pun paie peste foc şi hrănesc excesele şi chiar violenţa unei minorităţi vocale, pentru care votul într-o democraţie este un moft, iar guvernele ar trebui schimbate prin mijloace nedemocratice, inclusiv prin violenţă. Fac apel la aceşti oameni politici să lase deoparte limbajul jignitor şi îndemnurile la violenţă pe care le repetă cu insistenţă în aceste zile. Nu aşa se ajunge la putere! România nu se construieşte cu înjurături şi abuzuri, ci prin moderaţie, efort şi respectarea valorilor care ne unesc!”, a conchis preşedintele Senatului.


loading...