Călin Popescu Tăriceanu îl apără pe Darius Vâlcov, după CONDAMNARE

Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, sâmbătă, despre cazul lui Darius Vâlcov şi păstrarea acestuia în funcţia de consilier al premierului Viorica Dăncilă.

10 feb. 2018, 20:03
Călin Popescu Tăriceanu îl apără pe Darius Vâlcov, după CONDAMNARE

Călin Popescu Tăriceanu susţine că Darius Vâlcov are aceleaşi drepturi ca orice cetăţean până la o condamnare definitivă.

Prima reacţie a lui Liviu Dragnea, după condamnarea lui Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare: „Trebuie omorât, astăzi! Împuşcat”

„Până la condamnarea definitivă, domnul Vâlcov are aceleaşi drepturi ca oricare alt cetăţean. E o problemă care ţine de el şi de premier şi ei trebuie să trateze. (…) Dacă vorbiţi de dublă măsură, ar trebui să vorbiţi în contextul unei decizii. Nu ştiu despre ce dublă măsură vorbiţi pentru că nu s-a luat nicio decizie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat pe 8 februarie la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Decizia pronunţată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.