Călin Popescu Tăriceanu, în lacrimi. A murit unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai săi

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de condoleanţe, anunţând că prietenul său apropiat, Herbert Stein, a murit.

22 mart. 2018, 08:06
Călin Popescu Tăriceanu, în lacrimi. A murit unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai săi

Herbert Stein este unul dintre fondatorii Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile. Austriacul a fost printre primii oameni de afaceri care au importat automobile în România. În anul 1993, el vindea mașini marca Fiat în țara noastră. În 2011, a vândut compania Autoitalia unei firme israeliene pe o sumă colosală.

„Bunul și apropiatul meu prieten, Herbert Stein, a plecat dintre noi! Un om de o calitate excepțională, cu o experiență de viață cum rar poți întâlni, la care am apreciat întotdeauna felul de a fi, simpatic, comunicativ, primitor ca gazdă, gata oricând să te ajute cu un sfat, bazat pe înțelepciunea sa nativă. Era un om spiritual și dotat cu o minte ascuțită cum rar întâlnești!

Ne-am cunoscut la începutul anilor ‘90 când a poposit în România în calitate de importator oficial al grupului Fiat și a desfășurat cu pasiune o activitate de pionierat într-o piață a automobilului care abia se așeza. A fost unul dintre fondatorii Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile – APIA, care a avut un rol major în organizarea și structurarea acestui domeniu. Societatea pe care a creat-o și condus-o vreme de 20 de ani – Auto Italia – a fost și a rămas o prezență de referință și un actor important.

Ne-a legat o frumoasă prietenie. I-am purtat mult respect și admirație pentru ceea ce a reușit ca întreprinzător. I-am ascultat, nu o dată, povestea vieții și a familiei sale. O viață aproape ca o aventură, marcată de tragedia celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și de renașterea Europei răsăritene.

Îmi voi aminti de el întotdeauna cu plăcere pentru firea sa optimistă, veselă și iubitoare de viață. Băieților lui, Danny și Ricky, precum și soției sale, Alba, le transmit sincere condoleanțe!

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu.