Călin Popescu Tăriceanu l-a reevaluat pe Orban, despre care spunea că este "un agitator politic, un şomer în fruntea PNL"

Publicat: Marţi, 22 Octombrie 2019 22:44 // Actualizat: Marţi, 22 Octombrie 2019 22:44 // Sursa: romaniatv.net

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seară, că România este într-o criză politică, iar aceasta trebuie rezolvată cât mai repede. Tăriceanu a precizat că a fost plăcut surprins să constate că Ludovic Orban s-a maturizat şi ştie exact care sunt punctele critice pe care trebuie să le gestioneze. ”A făcut un exerciţiu pe care nu este uşor să-l facă oricine”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, după discuţiile cu premierul desemnat, Ludovic Orban, că formaţiunea va susţine Guvernul propus de acesta, care trebuie să fie monocolor. El a spus că s-au finalizat discuţiile privind cele 12 condiţii şi cerinţe pe care ALDE le-a formulat.

"Pot să vă spun că am căzut de acord asupra tuturor", a spus Tăriceanu.

”Văd că fiecare dintre partide face câte un joc propriu, considerând că în acest fel îşi creşte cota. (...) Este o criză politică, o ţară care nu are un Guvern legitim este în criză şi este nevoie ca această criză să fie comprimată cât mai mult”, a declarat, marţi seară, la TVR, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a spus că PMP voia să intre la guvernare, dar acest lucru nu ar fi fost corect.

”Nu ştiu dacă din cauza noastră nu intră PMP la guvernare, dar PNL a înţeles că nu poate face acum un guvern cu toate formaţiunile care au susţinut moţiunea. Dar este o logică minimală: dacă unul dintre partidele care au susţinut moţiunea intră la guvernare, de ce ceilalţi să nu intre”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a explicat că unele dintre punctele propuse de ALDE au fost uşor de acceptat de către PNL, iar altele au fost ”mai contondente”.

Liderul ALDE a apreciat că trebuie rezolvată cât mai repede criza politică.

”Eu simt că avem o responsabilitate. Cred că trebuie să accelerăm toate procedurile, astfel încât ori e trântit Guvernul Orban, să ştim o trabă, ori e votat şi trebuie să se se apuce de buget”, a mai spus Tăriceanu care a precizat că a avut ”o surpriză plăcută” din partea PNL şi a lui Ludovic Orban.

Tăriceanu a spus că, la întâlnirea pe care a avut-o cu premierul desemnat, acesta s-a dovedit a fi  extrem de informat pe toate domeniile.

”Orban ştie unde sunt incendiile peste tot. Am luat minister cu minister”, a mai spus Tăriceeanu.

Liderul ALDE a afirmat, răspunzând unei întrebări, că Ludovic Orban s-a maturizat.

”A făcut un exerciţiu pe care nu este uşor să-l facă oricine. Nu a fost un exerciţiu simplu să strâng cele 238 de voturi într-un Parlament în care majoritatea în ambele Camere....A fost efortul lui. M-a surprins plăcut. Şi are acest tablou complet al punctelor critice pe care trebuie să le gestioneze”, a mai afirmat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu declara, la dezbaterea unei moțiunii de cenzură, că în cartea de muncă a lui Ludovic Orban probabil că scrie activist politic sau agitator politic, precizând că în fruntea PNL se află un șomer.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Călin Popescu Tăriceanu Guvern Orban Ludovic Orban PNL
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 oct 12:07
Răspunde | Votează email 0 email
Snaider Paul
Negocierele cu pricina sunt sub incidenta Codului Penal pentru ca in ultima instanta se cumpara un vot !!! Ia incercati voi neica nimeni ca in ziua alegerilor sa platiti pe cineva pentru a vota cumva !!!! Ha ? Dar mai este o chestie : Bruxellul a devenit locul in care se finalizeaza tranzactiile ! Voi ziaristii de investigatii ia urmariti ce sunt si ce obtin unele neveste din Parlamentul European ! Apropo ; nevasta lui Crin Antonescu mai traieste ? O...da si inca foarte bine ! Si copilasii ce merg pe la scoli ,, inalte " !!! ACEASTA TARA , ROMANIA , DE FACTO NU MAI EXISTA !!!!
23 oct 08:12
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
: vORBANi, haBARNAre,josHANIS
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H