Călin Popescu Tăriceanu nu a intrat singur în cabina de vot! De cine a fost însoţit liderul ALDE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, mers, duminică, la secţia de vot unde a declarat că aceste alegeri prezidenţiale s-au desfăşurat într-un perfect anonimat, fără campanie electorală, fără dezbaterile necesare şi crede că acest lucru este un deficit democratic grav.

10 nov. 2019, 08:37

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Călin Popescu Tăriceanu a venit însoţit de fiul său cel mic şi de soţia sa.

„Pentru prima oară în 30 de ani asistăm la nişte alegeri care practic au fost într-un perfect anonimat, fără campanie electorală, fără ca să existe dezbaterile necesare în aşa fel încât alegătorii să poată să ia cunoştinţă de programul fiecărui candidat, să voteze apoi raţional, pe baza ofertei electorale făcute de fiecare. Este un deficit democratic grav din acest motiv şi am de gând să fac o propunere pentru modificarea legislaţiei electorale astfel încât campania electorală să fie una vizibilă din toate punctele de vedere în aşa fel încât alegătorii să poată să cunoască care este programul fiecărui candidat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu,  la ieşirea de la secţia de votare.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. El spune că este bucuros că votul românilor din străinătate s-a desfăşurat în condiţii mult mai civilizate decât la alte alegeri.

„Am o o singură bucurie şi anume faptul că urmare a propunerilor pe care le-am făcut şi care au fost adoptate în legătură cu votul anticipat, pe mai multe zile, am văzut că s-a exercitat votul românilor în străinătate în condiţii mult mai civilizate, unii din ei direct, alţii prin corespondenţă şi mă bucură că s-a reuşit acest lucru, să revenim la o situaţie de normalitate care să dea posibilitatea tuturor alegătorilor să îşi exercită acest drept democratic, Păcat că au votat până acum atât de puţini, sper ca astăzi numărul celor care vor veni la vot la urnele din străinătate să fie în creştere”, a completat Tăriceanu.

Băieţelul liderului ALDE, în vârstă de cinci ani, a intrat alături de tatăl său în cabina de vot.

De precizat este faptul că e interzis ca în cabina de vot să fie prezentă o altă persoană decât cea care votează. Există, însă, o excepție, atunci când, din motive temeinice, constatate de președintele secției de votare, alegătorul nu poate să voteze singur. În această situație, el are dreptul de a chema în cabina de votare un însoțitor ales de el, pentru a-l ajuta. Potrivit legii, acesta nu trebuie să fie un membru al biroului electoral al secției de votare sau al candidaților și nici nu poate fi din rândul persoanelor acreditate.