Călin Popescu Tăriceanu: Nu se impune DEMISIA ministrului de Finanţe

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că nu se impune demisia ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, după prestaţia acesteia la consultările de la Cotroceni.

16 iul. 2014, 11:08
Călin Popescu Tăriceanu: Nu se impune DEMISIA ministrului de Finanţe

Eu nu am urmărit imaginile filmate la Cotroceni, însă ca întotdeauna şeful statului caută să se amestece acolo unde nu este treaba lui, unde nu sunt competenţele lui. Decizia Guvernului mi se pare una corectă şi este apreciată de tot mediul economic”, a spus Tăriceanu întrebat de presă ce părere are că după discuţia de la Cotroceni pe tema reducerii CAS opoziţia cere demisia ministrului Finanţelor.

Şeful statului, Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut luni consultări la Palatul Cotroceni timp de aproximativ o jumătate de oră pe tema ultimelor modificări aduse Codului fiscal. La aceste consultări a participat şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu.

Într-o declaraţie susţinută ulterior la Cotroceni Traian Băsescu a spus că nu prea a avut succes la consultările cu premierul Victor Ponta pe tema reducerii CAS cu cinci puncte procentuale, ‘din incompetenţa Guvernului, care nu a reuşit să prezinte nişte cifre şi de unde vin ele’. El a spus că echipa Ponta-Petrescu a fost ‘foarte nepregătită’, cei doi având o abordare politică în discuţii şi argumentând ‘cu lozinci, nu cu cifre’.

CITEŞTE ŞI ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu, către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?