Călin Popescu Tăriceanu: PNL e RIDICOL şi în criză de legitimitate

Co-președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Constanța, că "spectacolul" dat de PNL prin schimbarea în mod repetat a candidatului pentru Primăria București a pus respectivul partid într-o situație ridicolă.

22 apr. 2016, 16:56
Călin Popescu Tăriceanu: PNL e RIDICOL şi în criză de legitimitate

Călin Popescu Tăriceanu, fost preşedinte al liberalilor, dar plecat din partid din cauza fuziunii cu PDL, după ruperea USL, spune că PNL este într-o profundă criză de legitimitate.

„Spectacolul care a fost de peste două luni de zile dat de PNL, cu acest șir nesfârșit de candidați anunțați, după aceea retrași, a dus PNL-ul într-un ridicol pe care toată lumea îl observă. E o problemă serioasă la nivelul leadership-ului PNL-ului, care nu este capabil să selecteze în mod corect oamenii care să reprezinte partidul. Au fost nevoiți să facă tot felul de transplanturi cu persoane din afară, care vedeți cât de contestate au fost, pentru că aceste alegeri nu au fost rodul unei analize profunde, unei selecții și eu cred că în bună parte această situație se datorează și temerii liderilor actuali ai PNL-ului de a nu avea în viitor concurență”, a afirmat Tăriceanu.

„La PNL este o profundă criză de legitimitate, iar conducerea actuală este o conducere numită. Este singurul partid mare din România, care în loc să aibă o conducere aleasă la un congres, are o conducere numită. Doamna Gorghiu și cu domnul Blaga își trag autoritatea din legătura preferențială cu președintele țării. Ei n-au fost aleși de un congres. Orice partid democratic își validează conducerea prin alegeri directe de către delegații la congres”, a menționat Tăriceanu.

Co-președintele ALDE a susținut că PNL a ajuns o formațiune politică fără busolă.

„Eu spun de multă vreme, PNL este acum un partid care nu mai are nici un fel de busolă. (…) Vă spun acest lucru nu cu bucurie, ci cu tristețe, pentru PNL-ul care a fost un partid istoric, a rămas numai istoria. Un partid nu poate să trăiască numai din istorie, trebuie să trăiască și în prezent. Pe lângă faptul că au abandonat lumea și valorile liberale și s-au dus într-o zonă ambiguă, iată modul în care acționează actuala conducere, care face greșeală după greșeală. Și sigur că într-un fel, până la urmă, apele trebuie să se decanteze. În România suntem astăzi singurul partid autentic liberal. PNL-ul mai are această denumire pe care încearcă să o folosească pentru a utiliza inerția electoratului, există o anumită inerție, însă așa cum evoluează partidul, cred nu va mai dura multă vreme până își va pierde și acest atu pe care l-a folosit până acum”, a mai afimat reprezentantul ALDE.

Co-președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a participat, vineri, la lansarea candidaților formațiunii politice pentru primăriile din orașele județului Constanța.