Călin Popescu Tăriceanu: „Putem să luăm în considerare înfiinţarea unei comisii de anchetă privind SPP”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă din cadrul şcolii de iarnă a TLDE, că nu a contestat utilitatea SPP, dar informaţiile apărute în ultima perioadă ar putea fi luate în considerare pentru a înfiinţa o comisie de anchetă, decizia urmând să fie luată la următoarea întâlnire a Coaliţiei.

10 feb. 2018, 15:24
Călin Popescu Tăriceanu: „Putem să luăm în considerare înfiinţarea unei comisii de anchetă privind SPP”
”În ceea ce priveşte utilitatea SPP, eu nu am contestat-o niciodată, însă, având în vedere informaţiile care au apărut în spaţiul public privitoare la o implicare politică a serviciului, putem să luăm în considerare înfiinţarea unei anchete. Putem să discutăm şi despre înfiinţarea unei comisii de anchetă. Nu am făcut-o, dar în proxima şedinţă a Coaliţiei vom avea o discuţie în acest sens”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
 
De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri că o comisie de anchetă a SPP nu poate fi „evitată” şi aşteaptă să fie invitat pentru a vedea ce întrebări i se vor pune. De asemenea, a spus că el crede că şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar vrea să fie înfiinţată această comisie.

„Nu cred că putem evita o comisie de anchetă parlamentară. l-am văzut pe domnul Vela că se agită să facă ceva acolo un fel de audiere, să-l acopere pe domnul Pahonţu. Cred că trebuie făcută o comisie de anchetă parlamentară, aşteptăm să se mai strângă lucruri”, a opinat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este de acord cu această comisie, Liviu Dragnea a răspuns: „Cred că da, eu ştiu?”

Călin Popescu Tăriceanu: Voi merge la Comisia SRI, nici nu mi-a trecut prin cap să procedez altfel

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat, sâmbără, că va merge la Comisia de control a activităţii SRI, după ce a fost invitat de către şeful acesteia, Claudiu Manda, adăugând că nu i-a trecut prin minte să procedeze altfel.

„Am primit o invitaţie de la domnul Claudiu Manda şi am confirmat. Dacă eu clamez că oricine e obligat să se prezinte în faţă comisiilor de anchetă şi nu numai, trebuie să mă prezint şi eu, nici nu mi-a trecut prin cap că aş putea să procedez altfel” a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, sâmbătă.

Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control al SRI, a declarat, în 31 ianuarie, că Liviu Dragnea va fi audiat în mod sigur în comisia de control, după ce şi-a manifestat interesul în acest sens, data audierii urmând să fie stabilită în prima şedinţă. De asemenea, Manda a precizat că şi Tăriceanu va fi audiat în perioada următoare.