Călin Popescu Tăriceanu spune că guvernul Dăncilă va pica în două săptămâni. ALDE va vota moţiunea

Călin Popescu Tăriceanu a declarat după ce ALDE a decis să iasă marți de la guvernare, că actualul guvern condus de Viorica Dăncilă nu va rezista mai mult de două săptămâni. Tăriceanu a mai afirmat că vede decizia Ramonei Mănescu de a rămâne în Guvern o vede ca pe o greşeală politică.

26 aug. 2019, 18:42
Călin Popescu Tăriceanu spune că guvernul Dăncilă va pica în două săptămâni. ALDE va vota moţiunea

Cred că e o greşeală politică pe care o face Ramona Mănescu, pentru că a mai fi ministru într-un guvern care se pregăteşte să plece, PNL a anunţat că depune moţiune de cenzură, nu ştiu cum se mai poate salva Guvernul. Cred că pentru doamna ministru e important să mai fie ministru două săptămâni. Noi trecem în opoziţie, ca atare sigur că o moţiune de cenzură o vom vota„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ramona Mănescu a afirmat că va rămâne ministru de Externe, chiar dacă ALDE a decis să iasă de la guvernare şi să retragă toţi miniştri partidului din Cabinetul Dăncilă. Ea a adăugat că se aşteaptă să fie exclusă din ALDE, precizând că nu va intra în PSD.

Ministrul de Externe a adăugat că este convinsă că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu îşi va respecta afirmaţia potrivit căreia îi va exclude din partid pe miniştri care rămân în Guvern.