Călin Popescu Tăriceanu susţine că guvernul plănuieşte vaccinarea forţată a populaţiei: „Pare din ce în ce mai clar că ne vor obliga!”

Fostul premier susţine, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că are indicii din ce în ce mai clare că guvernul va introduce obligativitatea vaccinării şi îşi întreabă urmăritorii ce părere au despre subiect, precizând că el a fost mereu vaccinat, dar că vremurile s-au schimbat.

18 nov. 2020, 16:26
Călin Popescu Tăriceanu susţine că guvernul plănuieşte vaccinarea forţată a populaţiei: „Pare din ce în ce mai clar că ne vor obliga!”

Călin Popescu Tăriceanu crede că implicarea medicilor militari în campania de vaccinare este un indiciu clar că autorităţile doresc să meargă pe varianta vaccinării obligatorii.

„Pare din ce în ce mai clar că guvernul Iohannis-Orban va introduce o campanie forțată de vaccinare împotriva COVID-19! Desele întâlniri cu conducătorii armatei, insistența cu care se vorbește de o „campanie de vacccinare” mă fac să cred că ne vor obliga să ne vaccinăm!

Numirea unui medic militar drept coordonator al campaniei de vaccinare pare să confirme această ipoteză! Eu fac parte dintr-o generație care a fost vaccinată în perioada copilăriei. Cred că vaccinurile au fost eficiente și m-au ferit de cele mai frecvente boli.

Călin Popescu Tăriceanu susţine că vaccinul anti-Covid este insuficient testat

Dar vremurile sunt altele acum. Atunci erau niște vaccinuri care au fost folosite ani și ani la rând, chiar și de părinții noștri. Astăzi ni se flutură ideea unor vaccinuri care cred că sunt insuficient testate. Adică pare că ne împing să devenim niște cobai. Aș vrea să vă întreb direct. Credeți că guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ne forțeze să ne vaccinăm sau vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie să fie facultativă?”, a scris, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Iohannis a afirmat marţi că Romînia a început pregătirile pentru campania de vaccinare care va demara, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

„România trebuie să fie pregatita pentru a gestiona campania de vaccinare. Dupa elaborarea strategiei, care va fi facuta publica saptamana viitoare.

A fost desemnat un coordonator al campaniei, domnul Valeriu Gheorghiță, medic la Spitalul Militar Central. Vaccinarea va începe cu anumite grupe de populație: personalul medical în primă fază, grupele de risc, sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie.

Au fost stabilite condițiile generale. Am solicitat o dată în plus să comunice clar și transparent aceste măsuri atât personalului medical, cât și populației.”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Primii români vaccinați anti-Covid vor fi medicii. România va depăși această criză sanitară”