Tăriceanu: „Mergem la consultările cu Iohannis alături de PSD”

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat la România TV că ALDE va forma o majoritate parlamentară cu PSD, aşa cum a promis înainte de alegerile din 11 decembrie.

18 dec. 2016, 17:18
Tăriceanu: „Mergem la consultările cu Iohannis alături de PSD”

Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu înţelege jocul PNL legat de mandatul lui Liviu Dragnea.

„Cred că toţi trebuie să înţeleagă că rezultatul votului nu poate fi schimbat prin aranjamente de culise privitoare la o altă majoritate parlamentară. Am vorbit cu PSD dinainte de alegeri că vom face o alianţă şi vom rămâne consecvenţi electoratului nostru. Sigur că mi-aş fi dorit ca sesiunea parlamentară să înceapă într-o manieră mai puţin tensionată, dar văd ca PNL face o mişcare total disperată. Demersul acesta de invalidare a mandatului domnului Dragnea… Regulamentele parlamentare nu pot stabili interdicţii ale dreptului constituţional de a candida. Dacă nu există o altă autoritate care are ca scop verificarea legalităţii alegerii pentru deputaţi şi senatori… În cazul nostru nu a existat niciun semn de întrebare. Atunci Senatul sau Camera nu poate să introducă o restricţie suplimentară. Şi noi, şi PSD vom vota respingerea acestei solicitări”, a spus Tăriceanu, duminică seară, la România TV.

Întrebat care va fi premierul alianţei PSD – ALDE, Tăriceanu a spus: „Acesta e un lucru pe care îl vom anunţa la momentul potrivit. Până atunci nu am posibilitatea de a va oferi vreun indiciu”.

Tăriceanu a mai apus că ALDE şi PSD vor să meargă într-o delegaţie comună la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a propune numele viitorului premier al României.