Călugări de pe muntele Athos, la Becali la închisoare VIDEO

Un grup de mai mulţi călugări de la muntele Athos au venit, sâmbătă dimineaţa, în România pentru a merge la Gigi Becali la Penitenciarul Rahova, informează România TV. Călugării vor să îl susţină pe Becali şi chiar să ţină o slujbă la biserica închisorii.

01 iun. 2013, 07:18

Doi călugări ai grupului de monahi veniţi de la muntele Athos au sosit, sâmbătă dimineaţă, la Penitenciarul Rahova, la Gigi Becali. Cererea acestora de a-l vizita, sâmbătă, pe Gigi Becali a fost refuzată deoarece omul de afaceri a primit deja maximul de vizite permise pentru această perioadă de 21 de zile în care se află în carantină.

Un reprezentant al călugărilor a spus că aceştia vor merge şi duminică la penitenciar. Monahii vor să ţină şi o slujbă la biserica penitenciarului.

Este vorba despre un grup de 10-12 călugări care au venit să îl susţină de pe muntele Athos pe Gigi Becali. Noi formulăm o cerere către Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru a li se putea permite acestora să susţină şi să poată chiar oficia o slujbă la biserica penitenciarului. Suntem în aşteptarea răspunsului. Ştie despre această vizită, acum am ieşit de la domnia sa (Gigi Becali n.r.), este foarte puternic, un tonus extraordinar, un moral foarte sus, nu consideră că trăieşte într-un penitenciar, non stop stă în rugăciune„, a declarat Robert Ionescu, unul dintre avocaţii lui Becali.

Şi avocatul Paula Iacob spune că gestul călugărilor este emoţionant.

Cel care se află la conducere are puterea de a discerne că nu a venit Popescu de la magazinul din colţul străzii să-l viziteze. Mie mi s-ar părea firesc ca aprecierea să fie pozitivă la această cerere şi să se permită accesul„, a precizat Paula Iacob.

Patriarhia Română precizează însă că nu a primit nicio cerere scrisă din partea unor călugări de la Muntele Athos pentru oficierea unei slujbe la biserica Penitenciarului Rahova, iar orice solicitare de acest fel trebuie trimisă cu mai mult timp înainte, a declarat preotul Constantin Stoica.

„Nici la Patriarhia Română şi nici la Arhiepiscopia Bucureştilor nu a fost înregistrată o astfel de cerere. Orice preot, chiar şi monah care intenţionează să slujească într-o biserică din reţeaua Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor trimite o solicitare scrisă cu mult timp înainte la ANP, potrivit legislaţiei în vigoare şi protocolului dintre Ministerul Justiţiei şi Patriarhia Română”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica.


loading...