Călugarii lui Iustin Pârvu, scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis

Călugării părintelui Iustin Pârvu, scrisoare deschisă către preşedintele Klaus Iohannis. Obştea mănăstirii Petru Vodă din Neamţ îi cere preşedintelui să NU promulge legea votată în Parlament luna trecută, care sancţionează cu închisoarea organizaţiile şi simbolurile pro-legionare. Călugării susţin că legea întinează memoria părintelui lor şi atrag atenţia că dacă aceasta va fi promulgată de preşedinte, un simplu acatist la Părintele Arsenie Boca va costa cinci ani de închisoare.

07 iul. 2015, 14:29
Călugarii lui Iustin Pârvu, scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis

Călugării de la mânăstirea mânăstirea Petru Vodă din Neamţ susţin că noua formă a legii împotriva rasismului şi xenofobiei întinează memoria părintelui Iustin Pârvu, informează România TV. Acesta a activat ca preot militar şi a fost condamnat în 1948 la 12 ani de închisoare pentru convingeri legionare.

Şi părintele Arsenie Boca, pe care călugării îl invocă în scrisoare, a fost arestat de mai multe ori în urma participării sale active la mişcarea legionară.

Citeşte şi TRASEUL lui Klaus Iohannis, schimbat din cauza GROPILOR

Legea pe care călugării de la mânăstirea Petru Vodă din Neamţ i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să nu o promulge, este legea care sancţionează drastic manifestările rasiste şi xenofobe şi care a trecut de Parlament luna trecută. În noua sa forma, interdicţiile se extind şi asupra organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter legionar.

În scrisoarea deschisă adresata preşedintelui Klaus Iohannis, călugării susţin că „legea nu face diferenţa între dictatorul Adolf Hitler şi Mircea Vulcănescu sau părintele Dumitru Stăniloae. Legea întinează memoria sfinţilor mărturisitori şi mucenici, adică miile de clerici şi mireni care au pătimit şi au fost ucişi pentru că credeau în Dumnezeu, iar nu pentru că ar fi săvârşit vreo crimă. Dacă a-l cita pe părintele Dumitru Stăniloae va costa de la 3 luni la 3 ani de închisoare, dacă publicarea unui acatist către părintele Arsenie Boca va costa 5 ani de închisoare, atunci cum mai sunt pedepsiţi adevăraţii criminali de ieri şi de azi?”, întreabă retoric călugării de la Petru Vodă.

Citeşte şi PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU, profeţii sumbre despre România din cauza „conducătorilor ei”

În noua sa formă, legea contestată de călugări a fost adoptată la Senat în aprilie anul trecut şi luna trecută a trecut de votul Camerei Deputaţilor, cu 302 voturi pentru, 3 abţineri şi niciun vot împotrivă.