Cam aici suntem! Unul din zece români crede în zvonurile de infectare cu holeră, la Marea Neagră

După ce au apărut zvonurile referitoare la faptul că apele Mării Negre pot fi o sursă de infectare cu holeră, unii dintre români şi-au anulat concediul pe litoral, din această cauză. Unul din 10 români crede că poate lua holeră din apa mării, iar numărul celor care sunt "îngrijoraţi" este chiar mai mare

23 iun. 2023, 17:42
Cam aici suntem! Unul din zece români crede în zvonurile de infectare cu holeră, la Marea Neagră

Românii dau dovadă de o apetenţă aparte, atunci când este vorba despre zvonuri sordide. Aşa se explică şi faptul că unii au decis chiar să îşi anuleze concediile de la Marea Neagră, de teamă să nu se îmbolnăvească, în ciuda informaţiilor oficiale, care au explicat limpede că nu există un astfel de pericol.

Un sondaj realizat  de Travelminit, arată că părerile românilor sunt împărțite: 48% dintre ei nu cred deloc zvonurile cu privire la holera de la Marea Neagră, 43% susţin că sunt îngrijoraţi în acest sens, iar 9% se gândesc să aleagă o altă destinație de vacanță, conform Adevărul.

Citeşte şi  Electrica Furnizare atrage atenţia clienţilor săi: Nu vă lăsaţi păcăliţi, este o tentativă de fraudă

„Românii nu au niciun motiv să își anuleze vacanțele pe litoralul românesc! Știu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiștilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări! Nu există niciun risc de holeră pe litoral în țara noastră. Situația este atent monitorizată de autorități – Institutul Național de Sănătate Publică, DSP Constanța și DSP Tulcea. Turiștii sunt în siguranță!”, a declarat, recent, Ștefan Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Citeşte şi  Cod rutier 2023. Puțini şoferi știu. Ce să faci ca să ELIMINI mai repede alcoolul din organism

Zvonurile legate de holeră au început după ce barajul peste râul Nipru de la Nova Kahovka din Ucraina a fost aruncat în aer la începutul lunii iunie, ucrainenii acuzând rușii de acest incident. Apele au provocat inundaţii masive, distrugând mai multe localităţi. Cum în aceste ape existau reziduuri toxice, care au ajuns în Marea Neagră, au apărut rapid şi zvonurile referitoare la holeră, deşi Ucraina nu a anunţat vreun caz de holeră, după acest eveniment.

Asta nu i-a împiedicat, însă, pe unii pasionaţi de „teorii” să lanseze şi să întreţină acest zvon.

„Pe cei care sunt îngrijorați cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, de pe site-urile INSP, DSP Constanța, DSP Tulcea, unde datele sunt actualizate la zi”, a încercat să explice  Ștefan Radu Oprea.