Cambridge a modificat în Dicționar definiția cuvintelor „femeie” și „bărbat”, în favoarea LGBT+. Acțiunea a creat un scandal uriaș

Marea Britanie, una dintre cele mai „politically correct" țări din lume, a trecut la nivelul următor, în promovarea comunității LGBT+. Astfel, de curând, a modificat definiția cuvântelor „femeie" și „bărbat".

18 dec. 2022, 13:00
Cambridge a modificat în Dicționar definiția cuvintelor „femeie” și „bărbat”, în favoarea LGBT+. Acțiunea a creat un scandal uriaș

În ultimii ani a început să se vorbească din ce în ce mai mult despre o „drepturile LGBT+”, după ce administrația americană Barack Obama a încurajat căsătoriile între persoanele de același sex. Mai nou, se pune problema „genului feminin și masculin”. Modificarea operată de britanici în dicționarul de la Cambridge este majoră, se arată în The Washington Post.

Astfel, genul feminin sau masculin este interpretat nu în relație cu sexul biologic, ci cu starea de spirit. Astfel, fără a ține cont de aspectele clare, științifice, Cambridge „a decretat” că mai nou, femeia este „un adult care trăiește și se identifică drept femeie, deși e posibil să le fi fost desemnat un sex diferit la naștere”.

De asemenea, bărbatul este definit drept „un adult care trăiește și se identifică drept bărbat, deși e posibil să le fi fost desemnat un sex diferit la naștere”.

 

Decizia controversată de la Cambridge a provocat un scandal imens

 

Modificările celor de la Cambridge au stârnit puternică revoltă în social media. Internauții susțin că o astfel de acțiune reprezintă o distopie, extrasă parcă din romanul lui George Orwell, „1984″.

„1984 nu ar fi trebuit să fie un manual”, a scris un internaut, pe Twitter.

Alții susțin că tabăra LGBT+ că s-au încălcat „liniile roșii”, ce despart „îndemnul la toleranță” de „propagandă” (n.r. – prozelitism).

Între timp, unii reprezentanți, în special din zona extremistă a taberei LGBT+, susțin că aceste modificări controversate.

„Dicționarele nu definesc limbajul utilizat. Ele explică cum sunt e utilizat deja. Știm că există un larg curent de acceptare a oamenilor LGBT+, de incluziune a transsexualilor. Vedeți o reflecție a ceea ce este larg acceptat”, a transmis Laurel Powell, purtător de cuvânt al unei asociații LGBT+, potrivit sursei citate.