CAMERA ASCUNSĂ: Ce se întâmplă când găseşti un portofel pe stradă. VIDEO

Pierderea portofelului poate fi un moment extrem de neplăcut, mai ales atunci când cei care îl găsesc nu au bunăvoința de a-l înapoia, iar un experiment social devenit viral pe internet arată cum se comportă oamenii atunci când găsesc pe stradă un portofel pierdut, relatează greatnews.ro.

30 mai 2015, 22:01
CAMERA ASCUNSĂ: Ce se întâmplă când găseşti un portofel pe stradă. VIDEO

Realizatorul experimentului s-a plimbat pe stradă și intenționat a lăsat să îi cadă portofelul. Mai multe persoane au reacționat și l-au atenționat că i-a căzut portofelul, asta până la ultimul caz.

Un tânăr cu o proteză la picior a văzut portofelul căzut și a pornit mai departe spre mall pentru a-și face cumpărăturile.

Convinși de faptul că cel care a găsit portofelul va folosi cardurile pe care le-a găsit, realizatorii l-au urmărit pe acesta peste tot în mall.

Tânărul infirm și-a făcut liniștit cumpărăturile și a folosit de fiecare dată un card albastru, identic cu cel găsit în portofel. După ce a terminat de cumpărat ceea ce și-a dorit, acesta a plecat drept spre casa celui care și-a pierdut portofelul în experiment.

În momentul în care a sunat la uşă, acesta a avut surpriza să fie intervievat tocmai de către cei care au pus la cale experimentul. Cu toţii erau ferm convinşi că el îşi plătise cumpărăturile cu cardul din portofelul pierdut, însă în realitate lucrurile nu erau deloc aşa. Tânărul de culoare însă avea un card bancar identic cu cel pierdut şi nici prin gând nu i-a trecut să facă o fraudă.

El a venit la adresa găsită pe permisul de conducere, cu scopul de a înapoia portofelul găsit, iar un prieten l-a ajutat să găsească mai ușor locuința.

Drept răsplată pentru spiritul lui civic, el a primit suma de 100$. Modest din fire, tânărul nu a vrut să accepte aceşti bani, însă după multe insistenţe, fapta lui de omenie a primit răsplata cuvenită. Filmulețul a strâns peste 8 milioane de vizualizări pe YouTube și multe laude la adresa tânărului care le-a dat tuturor o lecție de viață.