Camera Deputaţilor a dat undă verde proiectului pentru achiziţionarea a cinci avioane F16

Publicat: Miercuri, 11 Decembrie 2019 13:30 // Actualizat: Miercuri, 11 Decembrie 2019 13:30 // Sursa: romaniatv.net

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege care prevede achiziționarea de cinci avioane de luptă F16, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”. Avioanele vor fi achiziționate de la Guvernele Republicii Portugheze și SUA.

Foto: stiripesurse.ro

Proiectul de lege adoptat de către deputați prevede continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Etapa de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene", scrie stiripesurse.ro.

Citeşte şi Proiectul privind achiziţionarea de avioane F16, introdus la solicitarea ministrului Apărării pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

Au fost 256 „pentru" adoptarea inițiativei legislative, două voturi „împotrivă" și o abținere.

„Propunerea legislativă are ca obiect continuarea dezvoltării capabilităților operaționale aeriene cuprinse în Etapa de tranziție inițială a Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană în cadrul programului Avion multirol al Forțelor Aeriene. Intevențiile legislative vizează atribuirea contractelor de achiziție pentru pachetul de 5 avioane de la Guvernul Republicii Portugheze și a pachetului de bunuri și servicii complementar de la Guvernul Statelor Unie ale Americii, precum și faptul că se introduc derogări de la prevederile art. 173, art. 174 și ale art. 176 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală", se arată în raportul Comisiei pentru apărare publică, ordine publică și siguranță națională.

De asemenea, propunerea mai prevede ca Ministerul Apărării Naționale să trimită personal militar pentru îndeplinirea unor misiuni în afara teritoriului național, pentru executarea, îndeosebi, a activităților de instruire, operare, mentenanță.

„Prin proiectul de act normativ, se urmărește contiuarea dezvoltării capabilității operaționale aeriene cuprinse în Concepția de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, cuprinsă în programul «Avion multirol al Forţelor Aeriene», prin atribuirea contractelor de achiziție pentru pachetul de 5 avioane de la Guvernul Republicii Portugheze și a Pachedului de bunuri și servicii complementar de la Guvernul SUA", se arată în expunerea de motive.

Nicolae Ciucă a solicitat premierului Ludovic Orban, în urmă cu două săptămâni, în ședința de Guvern, introducerea pe ordinea de zi a proiectului de achiziție de avioane F16, în cadrul Programului Avion Multirol.

Proiectul de lege urmează să fie trimis Președintelui României pentru promulgare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H