Camera Reprezentanţilor îi cere lui Trump să facă publice detalii despre întrevederile avute cu Putin

Publicat: Marţi, 05 Martie 2019 09:52 // Actualizat: Marţi, 05 Martie 2019 09:52 // Sursa: romaniatv.net

Trei comisii din Camera Reprezentanţilor a SUA, aflate sub controlul democraţilor, au cerut luni Casei Albe să comunice detaliile întrevederilor şi schimburilor pe care preşedintele american Donald Trump le-a avut cu omologul său rus Vladimir Putin.

Donald Trump a suscitat o amplă polemică după summitul său cu Vladimir Putin, la 16 iulie 2018, când a părut că ia apărarea liderului rus, a cărui ţară este acuzată de amestec în campania prezidenţială din SUA din 2016. "Preşedintele Putin mi-a spus că nu a fost Rusia (cea care s-a amestecat în campanie)... Şi nu văd de ce ar fi ea", a declarat la acea dată, între altele, preşedintele american în timpul unei conferinţe de presă, suscitând stupefacţia atât a parlamentarilor democraţi, cât şi a celor republicani, informează Agerpres.

În ianuarie anul acesta, The Washington Post susţinea că nu există niciun raport detaliat asupra schimburilor pe care Donald Trump le-a avut cu Vladimir Putin în cinci locuri diferite în timpul ultimilor doi ani. Informaţii pe care Congresul are "datoria constituţională" să le verifice, au subliniat luni cele trei comisii.

Publicaţia a susţinut, de asemenea, că după o întrevedere cu Vladimir Putin în 2017, la Hamburg, Germania, preşedintele american a intrat în posesia notelor translatorului său, cerându-i să nu le dezvăluie altor membri ai Administraţiei sale conţinutul discuţiei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi SUA: Bernie Sanders îşi lansează campania electorală şi îl califică pe Donald Trump drept "persoana cea mai periculoasă"

Preşedinţii comisiilor parlamentare pentru Informaţii, pentru Afaceri Externe şi pentru Control al guvernului precizează că în mesajul lor adresat Casei Albe au făcut deja demersuri pentru a şti dacă Donald Trump ''a ascuns" sau "de facto a distrus" rapoartele asupra conversaţiilor cu preşedintele rus.

Relaţiile cu Rusia subminează preşedinţia lui Donald Trump de la începutul mandatului său. Ingerinţa Rusiei în procesul electoral şi problema unui eventual amestec în campania electorală a lui Trump fac de asemenea obiectul unei anchete judiciare desfăşurate de procurorul special Robert Mueller.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
campanie prezidenţială Donald Trump întâlniri întrevederi Rusia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H