Camera Reprezentaţilor din SUA a votat bugetul. S-a evitat astfel închiderea Administraţiei

Publicat: Joi, 04 Mai 2017 11:19 // Actualizat: Joi, 04 Mai 2017 11:19 // Sursa: romaniatv.net

Camera Reprezentanților a Statelor Unite, cu majoritate republicană, a adoptat miercuri o lege bugetară ce finanțează statul federal până la 30 septembrie.

Senatul ar urma să facă același lucru rapid, permițând evitarea unei închideri a administrației vineri seara.

Parlamentarii au aprobat legea bugetară cu 309 voturi pentru și 118 împotriva. Textul este rodul unor lungi negocieri între aleșii celor două partide.

Opoziția democrată apreciază că a câștigat această luptă prin împiedicarea includerii în text a mai multor priorități ale președintelui Donald Trump, precum lansarea șantierului zidului de la frontiera cu Mexicul.

Casa Albă respinge orice înfrângere și subliniază la rândul său creșterea sensibilă, grație acestei legi, în raport cu anul trecut, a cheltuielilor militare, potrivit Agerpres.

Senatorii ar trebui să voteze până vineri legea, fără mare suspans pentru un final pozitiv, notează AFP. La Senat, o majoritate calificată de 60 de voturi din 100 va fi cerută, ceea ce a dat greutate în negocieri minorității democrate, republicanii dispunând doar de 52 de mandate.

Citeşte şi Ivanka, criticată pentru "nepotism". A ocupat un post în administraţia prezidenţială a tatălui său

Cheltuielile federale autorizate prin această lege se vor ridica la 1.163 miliarde de dolari pentru tot anul bugetar 2017, care se încheie la 30 septembrie. Aceasta reprezintă un pic mai puțin de o treime din întreg bugetul federal, celelalte două treimi (cheltuieli sociale, asigurare de sănătate publică pentru persoanele în vârstă și cu venituri modeste) fiind pe pilot automat, fără ca aprobarea cheltuielilor să fie făcută de congres. Din aceste peste o mie de miliarde de dolari, Apărarea obține aproape 600.

Donald Trump a anunțat luni că bătălia va fi mai dură pentru anul bugetar 2018, care va începe la 1 octombrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H