Camerun: Peste 70 de morţi, 600 de răniţi în urma deraierii unui tren UPDATE

Peste 70 de persoane și-au pierdut viața și 600 au fost rănite după deraierea unui tren de călători care făcea legătura între capitala Yaounde și Douala, în Camerun, a anunțat sâmbătă președintele Paul Biya, transmite DPA.

22 oct. 2016, 04:41

UPDATE: Peste 70 de morți și 600 de răniți în urma deraierii unui tren

Trenul a părăsit gara din capitală vineri în jurul orelor 11.00 (10.00 GMT). El a deraiat spre miezul zilei în apropierea orașului Eseka (200 de kilometri est de Yaounde), potrivit ministrului camerunez al transporturilor, Edgar Alain Mebe Ngo’o.

Accidentul feroviar a făcut 55 de morți și 575 de răniți, a anunțat în cursul serii ministrul transporturilor la postul național de radio și televiziune (CRTV). Mai multe vagoane s-au răsturnat în șanțul de lângă calea ferată.

„Pronosticul vital al unor răniți este foarte angajat (…) Cauzele accidentului nu au fost stabilite deocamdată”, potrivit CRTV.

„Au fost mobilizate echipele de intervenție și de securitate”, a dat asigurări la rândul ei societatea de transport feroviar Camrail. Societatea aparține grupului francez Bolloré, care deține 77,40% dintre acțiuni, conform paginii sale de internet.

„Echipele de prim-ajutor au plecat din Douala pentru a se alătura celor mobilizate din regiunea centrală. Pompierii au pornit spre Eseka” vineri, a declarat presei guvernatorul regiunii Litorale, Dieudonné Ivaha Diboua.

Trenul era aglomerat pentru că drumul dintre Yaounde și Douala este întrerupt în urma prăbușirii unui pod din cauza ploilor abundente, situație ce a complicat mai mult intervenția echipelor de salvare.


loading...