Camilla, pe urmele prinţesei Diana: Soţia prinţului Charles a plecat singură în străinătate

Premieră pentru monarhia britanică. Soţia prinţul Charles, Camilla, a făcut primul său turneu în străinătate, singură.

28 mai 2013, 14:00

Ducesa de Cornwall nu acălătorit oriunde, ci tocmai la Paris, altădată fieful prinţesei Diana. Acesta este încă un pas către a lăsa în urmă trecutul, comentează presa de la Londra, jurnaliştii spunând că britanicii care altădată o renegau ca fiind „a treia persoană” în căsnicia prinţului Charles, acum s-au obişnuit cu ea şi o acceptă, potrivit Sky News.

Ducesa de Cornwall a mers cu trenul de la Londra la Paris. Şi, deşi cu siguranţă a avut emoţii, a părut destul de relaxată pe parcursul călătoriei. În timpul vizitei a vorbit pentru prima dată franceză în public după zeci de ani.

După ce a rostit discursul într-o franceză corectă gramatical, dar cu un puternic accent britanic, le-a mărturisit jurnaliştilor că i s-a părut extrem de greu. „Sper că îmi veţi scuza franceza”, i-a spus ea asistenţei.

Analiştii speculează acest eveniment şi spun că vizita la Paris este un antrenament pentru Camilla pentru momentul în care regina Elisabeta a II-a se va retrage, iar prinţul Charles va deveni suveran, întrucât este primul moştenitor în linie dreaptă la tronul Marii Britanii.