Camion românesc, cu aproape 100 de migranţi ilegali, descoperit în Ungaria. Şoferul este din Republica Moldova

Poliţa ungară a oprit în zona oraşului Dunafoldvar un camion românesc în care erau ascunşi 97 de migranţi ilegali, potrivit website-ului poliţiei citat miercuri de agenţia MTI.

10 nov. 2021, 23:36
Camion românesc, cu aproape 100 de migranţi ilegali, descoperit în Ungaria. Şoferul este din Republica Moldova

Ştirea iniţială publicată de agenţia ungară de presă MTI menţiona cifra de 103 migranţi, rectificată ulterior. Autorităţile ungare au iniţiat procedurile legale împotriva şoferului, care este din Republica Moldova, cercetat sub suspiciunea de trafic de persoane.

Migranţii, care nu au documente de călătorie valide, vor fi interogaţi şi escortaţi înapoi la graniţă, conform reglementărilor în vigoare, mai scrie agenţia ungară de presă.

Citeşte şi Conflict între migranţi, la frontiera României, pe fâşia verde. Călăuza i-a tăiat gâtul unui sirian şi a rănit alte trei persoane

Anterior, tot miercuri seară, doi bărbaţi au murit şi alţi zece au fost răniţi, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat, în localitatea Iecea Mică din judeţul Timiş. Toate persoanele sunt migranţi, toţi de naţionalitate siriană. Poliţiştii au precizat că maşina implicată era un autoturism cu cinci locuri, iar şoferul nu a putut fi identificat.

Pe drumul judeţean 593, între localităţile Biled şi Iecea Mică, a avut loc un accident rutier soldat cu două persoane decedate şi mai multe rănite. Din primele informaţii, se pare că un autoturism ar fi părăsit partea carosabilă şi s-ar fi răsturnat, în urma impactului rezultând decesul celor doi bărbaţi şi rănirea altora 10. Totodată, nu s-a putut stabili care dintre persoanele găsite la faţa locului ar fi şoferul autoturismului, poliţiştii efectuând verificări în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor producerii accidentului, precum şi a identificării conducătorului auto„, a precizat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Citeşte şi O grupare de traficanți români a primit jumătate de milion de Euro de la migranți afgani pentru a-i trece granița în Europa de Vest