Camionagii protestatari din capitala Canadei nu mai au voie să claxoneze 10 zile. Primarul oraşului cere dublarea forţelor de poliţie

Un judecător din Ontario a dat o hotărâre prin care camionagii care protestează în Ottawa, nu vor mai vea voie să claxoneze în următvarele 10 zile, în timp ce primarul capitalei Canadei a cerut dublarea forțelor de poliție.

08 feb. 2022, 09:43
Camionagii protestatari din capitala Canadei nu mai au voie să claxoneze 10 zile. Primarul oraşului cere dublarea forţelor de poliţie

Primarul oraşului Ottawa, Jim Watson, i-a trimis o scrisoare primului-ministru Justin Trudeau și premierul statului Ontario, Doug Ford, spunându-le că orașul, care este şi capitala Canadei, are nevoie de încă 1.800 de poliţişti în plus, față de actualul său contingent de 2.100 de cadre. Numărul suplimentare este necesar, spune el, pentru a „stinge insurecția” pe care poliția locală nu o poate controla.

Autorităţile din Ottawa mai spun că demonstrațiile costă orașul între 1,8 și 2,2 milioane de dolari pe zi, numai pentru forţele de poliție.

Citeşte şi Protestele împotriva certificatului de vaccinare continuă în capitala Canadei, Ottawa. Primarul a decretat starea de urgenţă

Solicitarea pentru supliemtarea forţelor de ordine a venit într-un moment în care judecătorul Curții Supreme din Ontario, Hugh McLean, a acordat o ordonanță temporară care pune capăt zgomotului asurzitor de claxoane auzit pe străzile din capitala Canadei de mai bine de o săptămână. McLean a spus că ordinul său este doar temporar, deoarece trebuie să aibă mai multe dovezi, scrie globalnews.ca.

Paul Champ, un avocat care îi reprezintă pe rezidenții din centrul orașului Ottawa într-un proces colectiv, a susținut că aceste claxoane le cauzează un rău ireparabil locuitorilor oralului.

Citeşte şi Transportatorii români anunţă proteste după model canadian