Campania de vaccinare anti-covid. Medicul Octavian Jurma: „Era un impas la fel de predictibil ca valul trei. Guvernul este complet repetent”

Campania de vaccinare anti-covid. Medicul Octavian Jurma a declarat că deşi Guvernul s-a ocupat foarte bine de partea de logistică, este "complet repetent la partea de comunicare".

20 apr. 2021, 23:44
Campania de vaccinare anti-covid. Medicul Octavian Jurma: „Era un impas la fel de predictibil ca valul trei. Guvernul este complet repetent”

Campania de vaccinare anti-covid. Medicul Octavian Jurma a vorbit despre faptul că scade numărul românilor care vor să se vaccineze, precizând că problema este că nu avem o strategie de comunicare.

Campania de vaccinare anti-covid. Octavian Jurma: era un impas la fel de predictibil ca valul trei

Citeşte şi BILANȚ CORONAVIRUS 20 aprilie. Zi neagră în România! RECORD absolut de DECESE COVID

”Din păcate, era un impas la fel de predictibil ca valul trei. Asta se datorează faptului că, în general, vaccinarea este un act activ, nu este un act pasiv, cum sunt măsurile pe care noi le-am adoptat. Nu poți să te aștepți că populația va veni să se vaccineze. Guvernul s-a ocupat foarte bine de partea de logistică, dar este complet repetent la partea de comunicare.

Mai mult decât atât, din cauza faptului că noi încercăm să diminuăm numărul de cazuri asumare oficial, prin scăderea numărului de teste, noi nu putem să oferim niște beneficii specifice celor care se vaccinează fără să mărim numărul de teste”, a declarat Octavian Jurma la B1 Tv.

Medicul a precizat că oamenii trebuie să fie motivați pentru a se vaccina, precizând că este nevoie de o strategie serioasă de comunicare.

”Oferind oamenilor posibilitatea să se relaxeze indiferent dacă se vaccinează sau nu, indiferent dacă se testează sau nu, scădem motivația. Vaccinarea este un comportament motivat, avem nevoie de informație, de motivație. (…) Motivația trebuie să fie pozitivă. Se încearcă să ai acces la concerte ș.a.m.d., însă dacă toată lumea are acces la concerte, atunci de ce să mă vaccinez eu, când pot să aștept un pic și mi se va da drumul poate cu un mic test de salivă, care este, de fapt, o invitație la a porni valul patru.

Problema de fond este că nu avem o strategie de comunicare. Prin strategie înțeleg niște oameni care să stea și să identifice care sunt segmentele de populație, cum ne adresăm fiecărui segment, care sunt influencerii din segmentul respectiv, pe cine ascultă. Într-un fel comunici cu tinerii care vor să meargă la Untold, altfel comunici cu oamenii mai în vârstă, altfel comunici cu oamenii care au un job și sunt mai îngrijorați pentru job-ul lor sau cei care vor să călătorească”, a mai spus Octavian Jurma.

Citeşte şi Coronavirusul vine mai ales pe tura de noapte. Studiile arată că angajaţii din schimbul doi au risc dublu să contacteze Covid

Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID informează marţi că în ultimele 24 de ore au fost administrate 88.884 de doze de vaccin, dintre care 68.966 – Pfizer, 10.038 – AstraZeneca şi 9.880 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 88.884, la un număr de 88.884 persoane din care:
– 61.642 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 27.242 persoane vaccinate cu 2 doze.
2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 4.395.865, la un număr de 2.737.514 persoane din care:
– 1.079.163 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 1.658.351 persoane vaccinate cu 2 doze.
3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 141 reacții comune și minore, din care:
– 11 reacții de tip local;
– 130 reacții generale.
4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
13.128 reacții comune și minore (3,0/1000 doze administrate), din care:
– 1.346 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 11.782 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).