Campania de vaccinare COVID din România. Adrian Streinu-Cercel: ”Exemplul personal poată să convingă”

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre importanța campaniei de vaccinare în România. Medicul susține ca puterea exemplului va face ca numărul de persoane vaccinate să crească.

07 ian. 2021, 20:49
Campania de vaccinare COVID din România. Adrian Streinu-Cercel: ”Exemplul personal poată să convingă”

Campania de vaccinare COVID din România. Adrian Streinu-Cercel susține că puterea exemplului va face ca numărul de persoane vaccinate din România să crească. Medicul a dat drept exemplu o situație de la Institutul Matei Balș, când acesta a ales să se vaccineze și imediat s-au pus la rând și alte cadre medicale.

Citește și: Situaţie controversată în Timişoara. Trei cadre medicale, infectate cu COVID după ce s-au vaccinat!

În cadrul Institutului ”Matei Balș” din Capitală, numărul de cadre medicale vaccinate a depășit cifra de 780 de persoane, deși, inițial, pe listă erau înscrise 600 de persoane.

„Este clar că există și o serie de reticențe la personalul medical. Eu vă dau exemple din Institutul Matei Balș, pentru că eu am fost una dintre primele persoaane care s-au vaccinat. Din momentul în care m-am vaccinat eu, au venit și s-au așezat la coadă să se vaccineze, ceea ce înseamnă că exemplul personal e un exemplu care poate să convingă. De unde aveam circa 600 de persoane înscrise, în momentul de față am depășit cifra de 780 de persoane vaccinate în cadrul Institutului.

Campania de vaccinare COVID din România. Adrian Streinu-Cercel a precizat că, conform Direcției de Sănătate Publică, campania de vaccinare se desfășoară bine, iar medicii știu exact câte persoane urmează să se vaccineze în următoare zi.

”Astăzi am primit și o vizită de la Direcția de Sănătatea Publică în vederea evaluării modului în care se desfășoară vaccinarea și, doamnele de acolo au recunoscut faptul că vaccinarea se desfășoară cât se poate de bine și, mai mult decât atât, avem catagrafii cât se poate de clare și știm în fiecare zi ce persoane urmează să vină.

Și noi am avut dispute, de exemplu aceea în care o persoană era programată mâine și a venit astăzi. Am vaccinat-o atunci când a venit. Nu trebuie să fim fixiști. Poate persoana respectivă are ceva de făcut și găsește o breșă în timpul său ca să se vaccineze. Orice persoană care se vaccinează este un bun câștigat în lupta cu această pandemie“, a conchis Streinu-Cercel.