Campania de vaccinare cu Pfizer se va relua sâmbătă. 156.000 de persoane ar putea fi imunizate în 20 de zile

Comitetul de coordonare a vaccinării din România a anunțat că de sâmbătă, 27 februarie, se va relua vaccinarea cu serul produs de Pfizer/BioNTech

26 feb. 2021, 13:16
Campania de vaccinare cu Pfizer se va relua sâmbătă. 156.000 de persoane ar putea fi imunizate în 20 de zile

Campania de vaccinare cu Pfizer se va relua sâmbătă. În următoarele 20 de zile se vor putea vaccina încă 156.000 de persoane. Din data de 1 martie se vor deschide încă 130 de cabinete noi de vaccinare.

”Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”, anunţă, vineri, CNCAV.

Vaccinarea se adresează cu serul Pfizer se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Citește și: Aproape toate vaccinurile pentru COVID-19 fabricate în UE au fost exportate. Avertismentul şefei Comisiei Europene

”Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro”, a precizat CNCAV.

Campania de vaccinare cu Pfizer se va relua sâmbătă. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Tulpina românească a coronavirusului a fost identificată în 34 de ţări

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, spune că aşa-numita tulpină românească a coronavirusului a fost descoperită în nu mai puţin de 34 de țări.

„Nu avem motive să credem că aceasta tulpină este numai în România, sunt 34 de state unde a fost identificată, deci cred că e mai degrabă un element de interes pentru că a fost menționată Romania, dar nu e doar țara noastră”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, referitor la mutația N439K, cunoscută şi sub numele de tulpina românească a coronavirusului. Acesta a adăugat că această nouă tulpină a fost prima oară detectată în Scoția, în martie anul trecut.

 

 

 


loading...
Partenerii noștri