Campanie de ajutorare pentru bătrânul bătut cu sălbăticei de doi tineri. Un medic îi întinde o mână de ajutor

Doi tineri au fost arestaţi preventiv după ce au lovit cu cruzime un bătrân de 66 de ani. Victima, pusă la pământ, a fost bătută cu pumnii şi picioarele până nu a mai putut mişca. Revoltat și impresionat de drama bătrânului internat în acest moment în spital, un medic din Braşov a demarat o companie de ajutorare a bărbatului.

03 apr. 2018, 12:11
Campanie de ajutorare pentru bătrânul bătut cu sălbăticei de doi tineri. Un medic îi întinde o mână de ajutor

Un bătrân de 66 de ani, din Vrancea, a fost la un pas de moarte după ce doi tineri l-au bătut cu bestialitate într-un pasaj de Braşov. Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede un bătrânul cade pe scări, apoi este luat la bătaie, fiind lovit cu pumnii şi picioarele în cap şi în abdomen. Victima este apoi abandonată în stare de inconştienţă, iar în zonă apare un agent de pază.

Potrivit Poliţiei Braşov, scandalul ar din pornit de la o sumă de bani.

„Doi tineri, unul de 18 ani din judeţul Botoşani, iar celălat de 23 ani din judeţul Buzău, au agresat un bărbat de 66 ani din judeţul Vrancea. Cei trei se cunoşteau anterior şi ar fi intrat în conflict din cauza unei sume de bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, Gabriela Dinu.

Dinu a mai spus că cei doi tineri au fost reţinuţi, iar ulterior instanţa a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 zile. Cei doi sunt cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Bătrânul rănit a fost transportat la spital, iar medicii spun că pentru vindecare are nevoie de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit a1.ro, revoltat și impresionat de drama bătrânului internat în acest moment în spital, un medic din România – Vasi Rădulescu – a demarat o companie de ajutorare a bărbatului.

Inițiativa a avut un impact puternic pe rețelele de socializare și foarte mulți români s-au mobilizat pentru a-i da o mână de ajutor bătrânului. Medicul a deschis un cont unde oamenii pot dona prin Paypal, cel mai sigur și rapid sistem de transfer și plată online la ora actuală, și până în momentul de față (marți, 3 aprilie 2018 – n.r.), s-au adunat peste 10.000 de lei. Exemplul unui donator i-a impulsionat pe alții să contribuie și ei cu o sumă cât de mică. Un român care mai avea 300 de lei până la salariu a donat 150 bătrânului.

„Facem jumi-juma!”, i-a scris donatorul lui Vasi Rădulescu.

În plus, pentru că Dumitru Neculai nu are acte, medicul a apelat la Direcţia de Servicii Sociale Braşov, care a început demersurile să îi facă acte provizorii. Pentru a preîntâmpina o eventuală escrocherie, doctorul Rădulescu vrea să îi deschidă bătrânului și un cont bancar.

„Trebuie să îi facem un cont. Poate nu e obișnuit cu bani mulți. Poate profită altcineva de dumnealui. Trebuie să judecăm bine și să avem grijă să îi fie ușor de acum încolo!”, a scris inițiatorul campaniei pe Facebook. Totodată, i-a comandat bătrânului, care a suferit o fractură de coloană cervicală, a pierdut mai mulţi dinţi şi resimte dureri în tot corpul, un telefon mobil.

  • Bătrânul muncește ca zilier pentru a avea grijă de fiul bolnav

La aproape 70 de ani, Dumitru Neculai era nevoit să muncească pământul, pentru a-și ajuta fiul bolnav. De altfel, iar scandalul ar fi pornit de la o sumă de bani. Bătrânul muncea pentru unul dintre agresori, iar acesta s-a enervat când victima şi-a cerut banii care i se cuveneau. Vasi Rădulescu vrea să îl caute și pe fiul bătrânului pentru a-i da o mână de ajutor și a-i asigura îngrijirea medicală necesară.