Campanie dură pentru vaccinarea anti-covid. Cum arată plămânii a patru pacienţi nevaccinaţi

Imaginile şocante de pe pachetele de ţigări apar acum pe pagina de Facebook a Comitetului de vaccinare, care avertizează în acest mod asupra pericolelor imunizării anti-covid.

09 sept. 2021, 20:37
Campanie dură pentru vaccinarea anti-covid. Cum arată plămânii a patru pacienţi nevaccinaţi

Campanie dură pentru vaccinarea anti-covid. CNCAV publică, joi seara, pe pagina oficială de Facebook, tomografiile computerizate cu reconstrucție tridimensională a 4 pacienți nevaccinați, bolnavi de COVID-19, internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București. „Nu vă jucați cu sănătatea! Tomografiile computerizate cu reconstrucție tridimensională a patru pacienți nevaccinați, bolnavi de COVID-19, recent internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale din București. Boala COVID-19 nu ține cont de vârstă și tot mai mulți tineri au ajuns să fie internați la terapie intensivă”, este mesajul postat de CNCAV.Autoritățile îndeamnă cetățenii să asculte sfatul medicilor și atrag atenția că vaccinarea anti-covid rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Octavian Jurma, despre valul 4 de coronavirus: „Ne îndreptăm spre prăpastie şi criza politică apasă pe acceleraţie în loc să apese pe frâna epidemică”

Prin vaccinare se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces, transmite CNCAV.

‼️ Nu vă jucați cu sănătatea! Tomografiile computerizate cu reconstrucție tridimensională a patru pacienți nevaccinați,…

Posted by RO Vaccinare on Thursday, September 9, 2021

Vaccinarea anti-covid merge cu frâna trasă în România. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi, că peste 9.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 6.500 cu prima doză.

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 9.028 de persoane. Dintre aceastea, 6.514 au primit prima doză de ser.

În acelaşi interval, au fost raportate şase reacţii adverse: patru la vaccinul Pfizer şi două la cel produs de Johnson & Johnson. Alte 64 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Bilanţ vaccinare 9 septembrie 2021. Valul 4 nu duce românii în centrele de vaccinare

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a transmis CNCAV.  Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 5.307.130, din care 5.192.101 cu schema completă.

„Prin introducerea în RENV a dozelor efectuate în afara României pentru persoanele care au o doză administrată în România (conform OUG 68/2021), numărul total al beneficiarilor vaccinaţi cu prima doză suferă modificări (scăderi), deoarece aceştia devin persoane vaccinate cu schema completă”, a arătat sursa citată.

Un nou centru de vaccinare în Cluj

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 09 septembrie 2021, Hotărârea numărul 69 privind scoaterea de la rezervele de stat a două construcții ușoare din elemente modulate, în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare pe teritoriul județului Cluj.

Hotarare CNSU nr. 69