Campanie gratuită de testare anti-Covid, în Austria. Fiecare cetăţean primeşte cinci teste pe lună, pe care le poate efectua acasă

Austria îşi va spori deja intensa campanie de testare pentru COVID-19 prin oferirea gratuită începând din luna martie pentru toţi cetăţenii a unor teste care pot fi efectuate acasă.

15 feb. 2021, 19:37
Campanie gratuită de testare anti-Covid, în Austria. Fiecare cetăţean primeşte cinci teste pe lună, pe care le poate efectua acasă

”Aşa va fi posibil ca oamenii să fie în siguranţă şi acasă”, a declarat luni cancelarul Sebastian Kurz cotidianului vienez Der Standard. Conform anunţului şefului guvernului de la Viena, fiecare cetăţean austriac va primi gratuit câte cinci teste pe lună şi ele vor fi disponibile în farmacii începând din 1 martie. Această modalitate de testare anti-Covid va începe în luna martie.

Testele gratuite sunt complementare testelor antigen şi PCR, deja oferite masiv populaţiei austriece în centrele de testare, precum şi în instituţiile de învăţâmânt, unde profesorii şi elevii sunt testaţi după ce săptămâna trecută s-au redeschis şcolile odată cu terminarea celui de-al treilea lockdown.

Citeşte şi Românii sunt obligați să prezinte test Covid negativ la intrarea în Austria. Noile reguli intră în vigoare săptămâna viitoare

Redeschiderea parţială a ţării – care vizează magazinele neesenţiale, unele servicii (precum cele de cosmetică), muzeele, nu însă şi hotelurile şi divertismentul – este astfel însoţită de o testare intensă, măsură considerată de guvernul austriac ca fiind cheia ruperii lanţurilor de transmitere a virusului şi punerii epidemiei sub control prin detectarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice.

Conform agenţiei austriece de presă APA, numai în ultimele şapte zile au fost efectuate peste 1,5 milioane de teste PCR şi antigen, fără a pune la socoteală campania de testare anti-Covid din şcoli, un număr asemănător de teste urmând să fie efectuat până la sfârşitul săptămânii în curs.

Citeşte şi UE ţine bătrânii departe de AstraZeneca. Austria şi Polonia se alătură Germaniei şi Italiei şi anunţă că nu administrează vaccinul persoanelor de peste 65 de ani

Austria a înregistrat în ultimele şapte zile 105 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, inclusiv cele din Tirol, regiune care este cel mai mare focar european al variantei sud-africane a coronavirusului şi de unde se poate ieşi numai cu test PCR negativ.

În spitalele austriece sunt în prezent internaţi 1.129 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 267 la ATI.


loading...