Campanie inedită a Poliţiei Române: „Împarte maşina cu un coleg”. Care sunt cele mai poluate zile din săptămână VIDEO

Poliţia Română a lansat o campanie inedită "Împarte maşina cu un coleg" prin care îşi propune să îi convingă pe şoferi să meargă la serviciu împreună cu altcineva în maşină, astfel încât autoturismele să polueze cât mai puţin atunci când sunt în trafic. În cadrul campaniei, poliţiştii au lansat un clip video în care prezintă situaţia dezastruoasă de la Bucureşti în privinţa poluării, mai ales în zilele de marţi şi vineri. 

30 aug. 2016, 14:52
Campanie inedită a Poliţiei Române: „Împarte maşina cu un coleg”. Care sunt cele mai poluate zile din săptămână VIDEO

Un clip postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Române aduce în atenţie impactul puternic pe care îl au oamenii asupra Pământului. 
„Se spune că generatia baby boom e generaţia de mamifere cu cel mai mare impact individual asupra Pământului. Nu percepem exact acest impact, pentru că nu îl vedem cu ochiul liber, nu vedem gazele de eşapament eliminate de maşinile din trafic şi doar în Bucureşti sunt înregistrate peste un milion de maşini, la o populaţie de peste două milioane”, se precizează în clip.

Poliţiştii precizează că, în condiţiile actuale, traficul din Capitală poate produce mai mult de zece tone de dioxid de carbon, în fiecare zi. 

„În zece zone din Bucureşti, nici respiraţia nu ţi-o poţi auzi. Poluarea fonică depăşeşte limita admisă, iar traficul rutier e responsabil în mare parte de zgomotul urban. E asurzitor! Mai ales marţi dimineaţă şi vineri seara. Schimbarea e însă în lucrurile simple şi în puterea noastră! Nu aştepta ca puţin să facă mult! Cei mulţi trebuie să facem puţin! Împarte maşina cu colegii!”, îndeamnă Poliţia Română care, totodată, îi sfătuieşte pe oameni să închidă robinetul când se spală pe dinţi, să folosească transportul public, să scoată din priză aparatele, să folosească pungi reciclabile şi să meragă mai mult pe jos. „Stă în puterea fiecăruia din noi să ne schimbăm oraşul! Începe cu ceva!”, ne îndeamnă poliţiştii.