Campanie inedită a Poliţiei Române: "Împarte maşina cu un coleg". Care sunt cele mai poluate zile din săptămână VIDEO

Publicat: Marţi, 30 August 2016 17:52 // Actualizat: Marţi, 30 August 2016 17:52 // Sursa: romaniatv.net

Poliţia Română a lansat o campanie inedită "Împarte maşina cu un coleg" prin care îşi propune să îi convingă pe şoferi să meargă la serviciu împreună cu altcineva în maşină, astfel încât autoturismele să polueze cât mai puţin atunci când sunt în trafic. În cadrul campaniei, poliţiştii au lansat un clip video în care prezintă situaţia dezastruoasă de la Bucureşti în privinţa poluării, mai ales în zilele de marţi şi vineri. 

Un clip postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Române aduce în atenţie impactul puternic pe care îl au oamenii asupra Pământului. 
"Se spune că generatia baby boom e generaţia de mamifere cu cel mai mare impact individual asupra Pământului. Nu percepem exact acest impact, pentru că nu îl vedem cu ochiul liber, nu vedem gazele de eşapament eliminate de maşinile din trafic şi doar în Bucureşti sunt înregistrate peste un milion de maşini, la o populaţie de peste două milioane", se precizează în clip.

Poliţiştii precizează că, în condiţiile actuale, traficul din Capitală poate produce mai mult de zece tone de dioxid de carbon, în fiecare zi. 

"În zece zone din Bucureşti, nici respiraţia nu ţi-o poţi auzi. Poluarea fonică depăşeşte limita admisă, iar traficul rutier e responsabil în mare parte de zgomotul urban. E asurzitor! Mai ales marţi dimineaţă şi vineri seara. Schimbarea e însă în lucrurile simple şi în puterea noastră! Nu aştepta ca puţin să facă mult! Cei mulţi trebuie să facem puţin! Împarte maşina cu colegii!", îndeamnă Poliţia Română care, totodată, îi sfătuieşte pe oameni să închidă robinetul când se spală pe dinţi, să folosească transportul public, să scoată din priză aparatele, să folosească pungi reciclabile şi să meragă mai mult pe jos. "Stă în puterea fiecăruia din noi să ne schimbăm oraşul! Începe cu ceva!", ne îndeamnă poliţiştii. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 aug 20:50
Răspunde | Votează email 0 email
verzelius
Mai bine poluam noi aerul decat sa-l respire astia degeaba..
30 aug 19:13
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
...NUMAI MASINA! Fiecare sa-si cumpere, sa aiba a lui, nu sa umble pe jos teleleu...
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H