Câmpeanu: Dacă aş putea decide singură, aş creşte salariile asistenţilor sociali. Sunt cele mai mici

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, la şedinţa Grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor, că, dacă ar avea singură putere de decizie, ar creşte în primul rând salariile asistenţilor sociali, acestea fiind, de fapt, cele mai mici.

04 nov. 2013, 17:58
Câmpeanu: Dacă aş putea decide singură, aş creşte salariile asistenţilor sociali. Sunt cele mai mici

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, a declarat la şedinţa deputaţilor liberali că în anul 2014 se preconizează o creştere cu trei la sută a fondului global de salarizare, Executivul trebuind să decidă cum va acorda această creştere, scrie Mediafax.

Sunt mai multe variante de lucru: să creştem salariile mici sau să creştem salariile pentru anumite categorii de personal, precum medicii rezidenţi. Eu înclin, dacă aş avea singură puterea de decizie, să creştem salariile asistenţilor sociali care sunt, de fapt, cele mai mici. Imediat ce se vor încheia discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional, ne vom ocupa de bugetul pe anul viitor şi vom decide şi cum se va face creşterea de salarii. Este luată în calcul şi situaţia profesorilor debutanţi şi a tuturor categoriilor de personal cu salarii mici”, a precizat Câmpeanu.

Ministrul Muncii a mai spus că pensiile se vor indexa anul viitor cu 3,75 la sută, aşa cum prevede legea, cu 100 la sută rata inflaţiei şi 50 la sută din creşterea reală a salariului mediu pe economie.

Deputaţii PNL au întrebat-o pe Mariana Câmpeanu dacă există o soluţie pentru creşterea sprijinului acordat familiilor nevoiaşe cu copii, având în vedere nivelul mic al alocaţiei, de doar 42 de lei.

Ministrul a precizat că, în 2014, este imposibilă majorarea alocaţiei pentru copii.

Pentru 2014, nu avem posibilitatea să mărim toate alocaţiile pentru copii şi trebuie să decidem dacă le vom majora pe toate, ca un drept universal, fie vom încerca alte forme aşa cum am făcut acum, când am mărit alocaţia de sprijin pentru familie. Aceasta a crescut cu 30 la sută şi am mărit şi gradul de eligibilitate, de la 370 de lei, la 530 de lei/ membru de familie. Peste 550.000 de copii nevoiaşi beneficiază de această creştere ce echivalează cu încă o dată alocaţia pentru copii sau chiar mai mult decât atât, fiind 40 sau 65 de lei în funcţie de tipul familiei (monoparentală sau nu)”, a explicat ministrul Muncii.

Demnitarul a mai spus că a discutat şi cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, pentru a mări numărul de burse pentru copiii din familii nevoiaşe sau acordarea de rechizite, sau alte forme de ajutor, pentru aceşti elevi.

Dacă nu se vor adopta aceste formule de sprijin, în 2015 este posibilă o mărire de alocaţie la toţi beneficiarii„, a mai spus Mariana Câmpeanu.

Citeşte şi Mariana Câmpeanu: Sper că FMI a acceptat reducerea CAS cu trei puncte procentuale. Avem şi alte variante


loading...