Câmpeanu: Vom găsi o soluţie să mărim alocaţiile de anul viitor

Alocaţiile pentru copii ar putea fi majorate de anul viitor, dar măsura nu a fost discutată în Guvern, a declarat, joi seară, la un post privat de televiziune, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

11 apr. 2013, 19:18
Câmpeanu: Vom găsi o soluţie să mărim alocaţiile de anul viitor

„În această perioadă, când o să începem să lucrăm la bugetul pe anul viitor, împreună cu ceilalţi membri ai Guvernului, cred că vom găsi o soluţie să mărim alocaţiile de anul viitor dar problema nu a fost discutată în Guvern, deci nu aş vrea să fie luată ca o promisiune, este o preocupare a mea permanentă„, a spus Mariana Câmpeanu, răspunzând la o întrebare a unei telespectatoare despre data când ar putea să se majoreze alocaţiile.

Ministrul a precizat că, potrivit unui raport al UNICEF, România se află la coada clasamentului în ceea ce priveşte sărăcia copiilor.

Alocaţia are caracter universal şi este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului care este încadrat într-un grad de handicap, alocaţia de stat se acordă în cuantum de 200 lei/lună/copil. Pentru copiii care nu au un handicap şi sunt în vârstă de peste 2 ani cuantumul alocaţiei de stat este de 42 lei/lună/copil, iar pentru copiii mai mari de 3 ani care au un handicap cuantumul este dublu (de 84 lei).