Câmpinenii, revoltaţi de proiectul pentru pasajul subteran: „Vom fi un fel de Ucraina bombardată de ruși”. Localnicii vor mai degrabă cinematograf, teatru şi asfaltarea străzilor centrale

Câmpinenii nu îşi doresc un pasaj subteran în centrul municipiului. Majoritatea localnicilor au explicat că alte lucruri ar fi mult mai utile.

04 aug. 2022, 19:00
Câmpinenii, revoltaţi de proiectul pentru pasajul subteran: „Vom fi un fel de Ucraina bombardată de ruși”. Localnicii vor mai degrabă cinematograf, teatru şi asfaltarea străzilor centrale

Câmpinenii vor să aibă străzile asfaltate fiindcă sunt foarte multe gropi care le strică maşinile, vor ştranduri şi readucerea la viaţă a teatrului de vară sau a cinematografului. Aceste proiecte, spun ei, sunt mult mai la îndemână şi mai utile decât pasajul subteran.

Proiectul este în momentul de faţă în dezbatere publică, iar ulterior va fi supus dezbaterii Consiliului Local. Locuitorii Câmpinei se pot pronunţa până pe 13 august cu privire la proiectul privind aprobarea PUZ-ului pentru pasajul subteran, ce ar transforma Câmpina într-un veritabil șantier.

Autorităţile zic că acest proiect ar dura un an, însă mulţi câmpineni sunt sceptici cu privire la termenul de finalizare al proiectului. „Orașul se va transforma, timp de 5 -10 ani, într-un fel de Ucraina, distrusă de bombele rușilor. Cerem stoparea mutilării Câmpinei”, a spus Robert Tescu, un localnic pentru observatorulph.ro.

Readucerea la viaţă a cinematografului din oraş ar fi un pas mult mai util pentru cei 30.000 de locuitori ai Câmpinei, explică un localnic.

„Câmpina e un oraş mic. Un pasaj subteran pietonal nu îşi are rostul într-un oraş aşa mic, unde poţi să stai la o trecere semaforizată un minut şi ai trecut liniştit. Proiecte de genul acesta sunt mult mai necesare în Bucureşti, spre exemplu. Într-un oraş precum Câmpina e nevoie de un cinematograf. Noi am avut cinematograf toată copilăria mea, în anii ’90, apoi proiectul acesta s-a pierdut. Clădirea e, trebuie doar reabilitată. Acela e un proiect mult mai important pentru un oraş precum Câmpina. Şi poate şi mai important ar fi ca Primăria să investească în asfaltarea străzilor adiancente bulevardului central. Un pasaj pietonal nu ar ajuta cu nimic, doar ar complica lucrurile cât ar dura construcţia în sine”, a spus un alt locuitor din Câmpina pentru RomâniaTv.net.

Realizarea pasajului subteran este o investiție pe fonduri europene. Primarul municipiului, Alin Moldoveanu, este de părere că acest proiect ar transforma Câmpina într-un „oraș modern, dezvoltare durabilă, un proiect extraordinar pentru un municipiu modern, o moștenire de care copiii câmpinenilor să fie mândri!”