Campioana Europei a învins campioana Americii de Nord. Chelsea e în finala CM al cluburilor VIDEO

Echipa engleză Chelsea Londra, câştigătoarea Ligii Campionilor 2012, s-a calificat în finala Campionatului Mondial al cluburilor, după ce a învins, joi, la Yokohama, cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia mexicană Monterrey (campioana Concacaf), în semifinalele competiţiei.

13 dec. 2012, 14:51
Campioana Europei a învins campioana Americii de Nord. Chelsea e în finala CM al cluburilor VIDEO

Invitată direct în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor, deţinătoarea trofeului UEFA Champions League nu a ratat ratat prilejul de a face pasul spre finală. Remontată de Rafa Benitez după victoriile din Liga Campionilor (6-1 cu Nordsjaelland) şi Premier League (3-1 la Sunderland), Chelsea a obţinut o victorie scurtă contra mexicanilor de la Monterrey, campionii zonei Concacaf.

Mata a deschis scorul, în minutul 17, iar în minutul 48 tabela arăta deja 3-0 pentru londonezi, graţie reuşitei lui Fernando Torres (min. 46) şi autogolului lui Darvin Chavez (min. 48). Unicul gol al mexicanilor a fosz marcat în prelungirile partidei, de Aldo de Nigris.

De remarcat că Rafa Benitez i-a menajat în această partidă pe John Terry şi Frank Lampard, însă este de aşteptat ca ei să joace din primul minut duminică, în finala competiţiei, pe care Chelsea o va juca împotriva lui Corinthians.