Campioana mondială la SCUFUNDĂRI, disparută în mare VIDEO

Natalia Molchanova, 53 de ani, considerată o legendă a scufundarilor libere,a dispărut, duminică, după ce a făcut o scufundare recreaţională în largul insulei spaniole Formentera. După două zile de căutari intense, fiul său, Alexei, şi el campion la scufundări libere, a declarat că sunt şanse mici de a o mai găsi in viaţă.

05 aug. 2015, 07:30
Campioana mondială la SCUFUNDĂRI, disparută în mare VIDEO

Natalia Molchanova nu a iesit la suprafata dupa o scufundare facute cu alte trei persoane.

„Atunci cand s-a separat de colegii ei, Natalia s-a scufundat la aproximativ 30 la 40 de metri si (se presupune) ca a intrat intr-un curent subacvatic puternic”, arata un comunicat al familiei.

„Natalia a fost un superstar al apneei si am crezut intotdeauna ca nimic nu i se poate intampla”, a spus Kimmo Lahtinen, presedinte al Federatiei Mondiale de apnee (AIDA), pentru New York Times.

„Lumea a pierdut cel mai mare campion la scufundari libere”, a declarat Will Trubridge, de 15 ori detinator al recordului mondial la aceasta disciplina.

Natalia Molchanova are 41 de recorduri mondiale la scufundarea llibera si 23 de titluri de campion mondial. Isi putea tine respiratia timp de noua minute si este singura femeie din lume de a reusit sa se scufunde la mai mult de 100 de metri, la Campionatul Mondial de la Kalamata, Grecia, in 2013.